Ο Φερστάπεν κατηγόρησε τον Χάμιλτον για ασέβεια επειδή πανηγύριζε όσο ο ίδιος ήταν στο νοσοκομείο!

Η αντίδραση του Μαξ Φερστάπεν για την σύγκρουση του μονοθεσίου του με εκείνο του Χάμιλτον που τον έθεσε εκτός Βρετανικού γκραν πριν και τον έστειλε στο νοσοκομείο ήρθε με τον Ολλανδό να κατηγορεί τον Βρετανό για ασέβεια που πανηγύριζε την πρωτιά, ενώ ο ίδιος ήταν κλινήρης

Ο Φερστάπεν κατηγόρησε τον Χάμιλτον για ασέβεια επειδή πανηγύριζε όσο ο ίδιος ήταν στο νοσοκομείο!

Ο Μαξ Φερστάπεν μετά από 5 σερί νίκες που τον έφεραν επικεφαλής της κατάταξης των οδηγών στο πρωτάθλημα της Formula 1 όχι μόνο τέθηκε εκτός αγώνα, πριν συμπληρωθεί ο πρώτος γύρος του GP της Μ. Βρετανίας, αλλά διεκομίστη σε νοσοκομείο, προληπτικά, αφού η σύγκρουση με τον (μετέπειτα νικητή του αγώνα) Λιούις Χάμιλτον τον έστειλε μ' ιλιγγιώδη ταχύτητα στα προστατευτικά του τοίχου...

Ο οδηγός της Red Bull Racing με ανάρτησή του στα social media έκανε λόγο για «ασέβεια» και «αντιαθλητική συμπεριφορά» από τον Βρετανό πιλότο, που πανηγύριζε ενώ ο ίδιος ήταν κλινήρης...

Ο Μαξ Φερστάπεν που εκκίνησε από την pole position στο Σίλβερστοουν, κατά την πρόσκρουση το σώμα του δέχθηκε στιγμιαία επιβράδυνση έντασης 51 g.

Ο Ολλανδός, πάντως, βγήκε μόνος του από το μονοθέσιο, πήγε περπατώντας προς το ιατρικό όχημα και χαιρέτισε τους θεατές. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε για εξετάσεις στο ιατρικό κέντρο του Σίλβερστοουν, αλλά μετά τον αγώνα έγινε γνωστό ότι πήγε στο νοσοκομείο για να εξεταστεί με περισσότερη λεπτομέρεια.

Ακολούως άσκησε έντονη κριτική προς τον επτάκις πρωταθλητή για τη συμπεριφορά του μέσω ανάρτησης του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Χαίρομαι που είμαι καλά. Πολύ απογοητευμένος που τέθηκα εκτός μ' αυτό τον τρόπο. Η ποινή που δόθηκε δεν μας βοηθά και δεν αποδίδει δικαιοσύνη στην επικίνδυνη κίνηση που έκανε ο Λιούις στη διαδρομή. Το παρακολουθώ τους πανηγυρισμούς του ενώ βρισκόμουν στο νοσοκομείο είναι ασεβές και αντιαθλητικό, αλλά προχωράμε» ήταν τα χαρακτηριστικά του λόγια.

Η έξοδος του Ολλανδού φέρεται να έγινε με 300 χλμ./ώρα, που είναι η ταχύτητα την οποία τα μονοθέσια φέρουν στο κέντρο της στροφής Copse - μιας από τις ταχύτερες της Formula 1.

Ο Λιούις Χάμιλτον αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια του αγώνα τιμωρήθηκε με δέκα δευτερόλεπτα, μια ποινή που τον έριξε στην τέταρτη θέση, αλλά αντιπαρήλθε της τιμωρίας και επικράτησε.