Grand Prix Αυστρίας: Περίπατος για Φερστάπεν

Από την εκκίνηση έως το τέλος του αγώνα ο Μαξ Φερστάπεν δεν έχασε το προβάδισμά του και κατέκτησε χωρίς πρόβλημα τη νίκη στο Grand Prix της Αυστρίας. 

Grand Prix Αυστρίας: Περίπατος για Φερστάπεν

Όπως την προηγούμενη Κυριακή έτσι και σήμερα ο Μαξ Φερστάπεν νίκησε στην Αυστρία και αύξησε τη διαφορά του στη βαθμολογία από τον δεύτερο Λιούις Χάμιλτον.

Grand Prix Αυστρίας: Εύκολα την pole position o Φερστάπεν

Ο Ολλανδός από την αρχή έως το τέλος διατήρησε άψογα το προβάδισμα του φτάνοντας σε μία από τις πιο εύκολες νίκες στην καριέρα του. Ο Σέρχιο Πέρεθ είχε επαφή με τον Λάντο Νόρις και έτσι ο Μεξικανός έχασε την τρίτη θέση, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Χάμιλτον.

Ο Βρετανός όμως δεν μπόρεσε να ξεπεράσει γρήγορα τον Νόρις με αποτέλεσμα το εμπόδιο της McLaren να δώσει πολύτιμο χρόνο στον Φερστάπεν να ξεφύγει. Έτσι η διεκδίκηση της νίκης τελείωσε από πολύ νωρίς.

Στη συνέχεια ο Χάμιλτον αντιμετώπισε ορισμένα προβλήματα με το μονοθέσιο του και έτσι η Mercedes αποφάσισε να δώσει προτεραιότητα στον Βάλτερι Μπότας προκειμένου να κερδίσει η ομάδα πολύτιμους πόντους. Ο Φινλανδός τερμάτισε δεύτερος, ενώ ο Νόρις εκμεταλλευόμενος τα προβλήματα του Χάμιλτον, έκλεισε το podium.

Ο Σέρχιο Πέρεθ ήρθε πέμπτος αλλά δέχτηκε ποινή για επαφή που είχε με τον Σαρλ Λεκλέρκ και έτσι έπεσε έκτος πίσω από τον Κάρλος Σάινθ. Τη δεκάδα έκλεισαν οι Ντάνιελ Ρικιάρντο, Σαρλ Λεκλέρκ, Πιερ Γκασλί και Φερνάντο Αλόνσο.

Aναλυτικά τα αποτελέσματα:

Αναλυτικά η βαθμολογία των οδηγών:

Αναλυτικά η βαθμολογία των κατασκευαστών: