Grand Prix Στυρίας: Συνεχίζει ασταμάτητος ο Φερστάπεν

Νέα νίκη για τον Μαξ Φερστάπεν και τη Red Bull αυτή τη φορά στο Grand Prix της Αυστρίας. 

Grand Prix Στυρίας: Συνεχίζει ασταμάτητος ο Φερστάπεν

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η πορεία του Μαξ Φερστάπεν και της Red Bull στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1. Ο Ολλανδός πιλότος δεν έχασε ποτέ το προβάδισμα του στον αγώνα της Αυστρίας και έτσι κατέκτησε άλλη μία σημαντική νίκη στην προσπάθεια που κάνει να στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής.

Grand Prix Στυρίας: Ξανά την pole position ο Φερστάπεν

Η στρατηγική της Μercedes δεν μπόρεσε να αλλάξει την έκβαση του αγώνα με τον Λιούις Χάμιλτον να έρχεται δεύτερος μπροστά από τον έτερο πιλότο των πρωταθλητών, Βάλτερι Μπότας. Λίγο πριν το τέλος ο Βρετανός έκανε pit stop προκειμένου να πάρει τον βαθμό του ταχύτερου γύρου και τα κατάφερε. Τέταρτος ακολούθησε ο Σέρχιο Πέρεθ, ενώ την πεντάδα έκλεισε ο Λάντο Νόρις.

Grand Prix Στυρίας: Πρώτος και στο FP2 ο Φερστάπεν

Την παράσταση ομολογουμένως έκλεψε η Ferrari που είδε τον Κάρλος Σάινθ να έρχεται έκτος και τον Σαρλ Λεκλέρκ να τον ακολουθεί. Μάλιστα ο Μονεγάσκος είχε πρόβλημα στο μονοθέσιο του μετά από σύγκρουση στο ξεκίνημα του αγώνα, ωστόσο κατάφερε να επανέλθει δριμύτερος και να πάρει μία θέση στη δεκάδα. Παράλληλα αναδείχθηκε δικαιωματικά οδηγός της ημέρας. Όγδοος τερμάτισε ο Λανς Στρολ, ένατος ο Φερνάντο Αλόνσο και δέκατος ο Γιούκι Τσουνόντα.

Στη βαθμολογία των οδηγών ο Φερστάπεν βρίσκεται στην πρώτη θέση με 156 βαθμούς, ενώ ο Χάμιλτον τον ακολουθεί με 138 πόντους.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Η βαθμολογία των οδηγών:

Η βαθμολογία των κατασκευαστών: