Grand Prix Γαλλίας: Πήρε στο τέλος τη νίκη ο Φερστάπεν

Ο Μαξ Φερστάπεν προσπέρασε τον Λιούις Χάμιλτον στο τέλος και κατέκτησε τη νίκη στο Grand Prix της Γαλλίας. 

Grand Prix Γαλλίας: Πήρε στο τέλος τη νίκη ο Φερστάπεν

Τι και αν έχασε από νωρίς το προβάδισμα ο Μαξ Φερστάπεν κατάφερε στο τέλος να πάρει τη νίκη και να συνεχίσει ακάθεκτος την πορεία του προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Λιούις Χάμιλτον προσπέρασε στην εκκίνηση τον Ολλανδό και πήρε το πάνω χέρι στην κούρσα του αγώνα. Ωστόσο όταν ο Βρετανός μπήκε στα pit, ο Φερστάπεν ανέβασε το ρυθμό του και μπόρεσε να προσπεράσει τον επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή.

Στην πορεία ο «Mad Max» και η Red Bull επέλεξαν να μπουν για δεύτερη φορά στα pit και εν τέλει δικαιώθηκαν. Σημειώνοντας συνεχώς γρήγορους χρόνους ο Ολλανδός μπόρεσε να προσπεράσει αρχικά τον Μπότας και στη συνέχεια τον Χάμιλτον με αποτέλεσμα να τερματίσει πρώτος λίγο πριν το πέσιμο της καρό σημαία. Έτσι η απόσταση των δύο διεκδικητών του πρωταθλήματος αυξήθηκε στους δώδεκα βαθμούς.

Τρίτος ακολούθησε ο Σέρχιο Πέρεθ που άφησε πίσω του τον Βάλτερι Μπότας. Ο Φινλανδός για ακόμα μία φορά δεν βρέθηκε σε καλή μέρα τερματίζοντας τέταρτος. Την πέμπτη θέση πήρε ο Λάντο Νόρις και την έκτη ο Ντάνιελ Ρικιάρντο. Οι δύο οδηγοί της McLaren είχαν καλή απόδοση και χάρισαν πολύτιμους βαθμούς στη βρετανική ομάδα.

Τη δεκάδα έκλεισαν οι Πιερ Γκασλί, Φερνάντο Αλόνσο, Σεμπάστιαν Φέτελ και Λανς Στρολ. Όσον αφορά τη Ferrari ο Κάρλος Σάινθ τερμάτισε ενδέκατος και ο Σαρλ Λεκλέρκ 16ος.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Η βαθμολογία των οδηγών:

Η βαθμολογία των κατασκευαστών: