Grand Prix Αζερμπαϊτζάν: Nίκησε ο Πέρεθ, «αυτοκτονία» για Φερστάπεν και Χάμιλτον

Ο Μαξ Φερστάπεν και ο Λιούις Χάμιλτον εγκατέλειψαν λίγο πριν το τέλος του αγώνα και έτσι ο Σέρχιο Πέρεθ πήρε τη νίκη στο Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν

Grand Prix Αζερμπαϊτζάν: Nίκησε ο Πέρεθ, «αυτοκτονία» για Φερστάπεν και Χάμιλτον

Τη νίκη μέσα από τα χέρια του έχασε ο Μαξ Φερστάπεν στο Αζερμπαϊτζάν δίνοντας νέο ενδιαφέρον στη μάχη του πρωταθλήματος.

Grand Prix Αζερμπαϊτζάν: Ξανά η pole position στον Λεκλέρκ

Ο Ολλανδός είχε την πρωτοπορία στον αγώνα αλλά λίγο πριν το τέλος το πίσω αριστερό του ελαστικό «κλάταρε» με αποτέλεσμα το μονοθέσιο του να προσκρούσει στον τοίχο.

Grand Prix Αζερμπαϊτζάν: Πρωταγωνίστησε στα ελεύθερα δοκιμαστικά η Red Bull

Έτσι ο Σέρχιο Πέρεθ βρέθηκε από το πουθενά στην κορυφή κατακτώντας την πρώτη του νίκη με τη Red Bull. Άτυχος στάθηκε και ο Λιούις Χάμιλτον καθώς έχασε την ευκαιρία να τερματίσει δεύτερος και να επιστρέψει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Βρετανός πρωταθλητής δεν μπορούσε να φτάσει τις δύο Red Bull και όλα έδειχναν πως θα αυξηθεί η διαφορά του στη βαθμολογία από τον Φερστάπεν. Όταν εγκατέλειψε ο «Mad Max» η λογική έλεγε πως ο Χάμιλτον θα πάρει τη δεύτερη θέση.

Ωστόσο στην επανεκκίνηση του αγώνα ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής θέλησε να προσπεράσει τον Πέρεθ με αποτέλεσμα να μπλοκάρουν τα φρένα του και να βγει εκτός πίστας τερματίζοντας έτσι 15ος.

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε ο Σεμπάστιαν Φέτελ που δικαίως αναδείχθηκε οδηγός της ημέρας. Ο Γερμανός επέστρεψε στο βάθρο παίρνοντας τη δεύτερη θέση. Τρίτος ακολούθησε ο Πιερ Γκασλί, ενώ την πεντάδα έκλεισαν οι Σαρλ Λεκλερκ και Λάντο Νόρις.

Ο Μονεγάσκος αν και ξεκίνησε πρώτος τον αγώνα δεν μπόρεσε να κρατήσει πίσω του τον Φερστάπεν και τον Χάμιλτον. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Φερνάντο Αλόνσο, Γιούκι Τσουνόντα, Κάρλος Σάινθ, Ντάνιελ Ρικιάρντο και Κίμι Ραϊκόνεν.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Η βαθμολογία των οδηγών:

Η βαθμολογία των κατασκευαστών: