Formula 1: Ακυρώθηκε οριστικά το Γκραν Πρι της Τουρκίας - Στη θέση του αγώνας στην Αυστρία!

Στην ακύρωση του Grand Prix της Κωνσταντινούπολης οδηγήθηκε η FIA, εξαιτίας των ταξιδιωτικών περιορισμών μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Τουρκίας, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού.

Formula 1: Ακυρώθηκε οριστικά το Γκραν Πρι της Τουρκίας - Στη θέση του αγώνας στην Αυστρία!

Οριστική είναι πλέον η ματαίωση του φετινού Grand Prix Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για το τριήμερο 11-13 Ιουνίου.

Τη συγκεκριμένη απόφαση πήρε η Fédération Internationale de l'Automobile (FIA), λόγω του προβλήματος που έχει προκύψει με τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς μεταξύ Τουρκίας και Ηνωμένου Βασιλείου, εξαιτίας της αύξησης κρουσμάτων κορονοϊού.

Οι διοργανωτές μετέθεσαν το γαλλικό Grand Prix μια εβδομάδα νωρίτερα από τον αρχικό προγραμματισμό και συγκεκριμένα το τριήμερο 18-20 Ιουνίου, με αποτέλεσμα να προσθέσουν στο καλαντάρι έναν δεύτερο αγώνα στην Αυστρία, με την ονομασία «Styrian Grand Prix» (Γκραν Πρι Στυρίας), που θα διεξαχθεί το διάστημα 25-27 Ιουνίου.

Αυτή η εξέλιξη έχει ως αποτέλεσμα να διεξαχθούν διαδοχικά τρεις αγώνες της Formula 1, καθώς το Grand Prix της Αυστρίας διατηρεί τις αρχικές ημερομηνίες διεξαγωγής (2-4 Ιουλίου). Ύστερα από αυτές τις αλλαγές, το αγωνιστικό πρόγραμμα της F1 για το 2021 εξακολουθεί να έχει 23 αγώνες.