Formula 1: Προς ακύρωση το Γκραν Πρι της Κωνσταντινούπολης

Το ζήτημα των ταξιδιωτικών περιορισμών μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Τουρκίας λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού οδηγεί τη FIA στην ακύρωση του Grand Prix της Κωνσταντινούπολης.

Formula 1: Προς ακύρωση το Γκραν Πρι της Κωνσταντινούπολης

Δεν θα πραγματοποιηθεί εκτός συγκλονιστικού απροόπτου το φετινό Grand Prix Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη, το οποίο ήταν προγραμματισμένο για το τριήμερο 11-13 Ιουνίου.

Προς αυτή την απόφαση οδηγείται η Fédération Internationale de l'Automobile (FIA), λόγω του προβλήματος που έχει προκύψει με τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς μεταξύ Τουρκίας και Ηνωμένου Βασιλείου, εξαιτίας της αύξησης κρουσμάτων κορονοϊού.

Μάλιστα, το τουρκικό Grand Prix δεν είναι το μόνο που απειλείται, καθώς ενδέχεται να ακυρωθούν κι άλλοι αγώνες της Formula 1 που είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν στο δεύτερο μισό της τρέχουσας σεζόν.

Ήδη, μάλιστα, οι διοργανωτές αναζητούν έναν έξτρα αγώνα προκειμένου να συμπληρωθεί το πρόγραμμα για το δεύτερο μισό της χρονιάς και προσπαθούν να βρουν κατάλληλη τοποθεσία προκειμένου να καλυφθεί το κενό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον ρεπόρτερ του BBC, Άντριου Μπένσον, υπάρχει αβεβαιότητα και για τους αγώνες που ακολουθούν στη Βραζιλία, στο Μεξικό, στη Σιγκαπούρη, στην Ιαπωνία, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και στην Αυστραλία.