Mercedes: Προχώρησε σε ανασχηματισμό του τεχνικού της τμήματος

Αλλαγές στο τεχνικό τμήμα της ανακοίνωσε η Mercedes, με τον Τζέιμς Άλισον να αναλαμβάνει μεταξύ άλλων νέο ρόλο. 

Mercedes: Προχώρησε σε ανασχηματισμό του τεχνικού της τμήματος

Επικεφαλής του τεχνικού τμήματος της Μercedes θα είναι από την 1η Ιουλίου ο Τζέιμς Άλισον που μέχρι πρότινος αποτελούσε τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας.

Τη θέση του πήρε ο Μάικ Έλιοτ, ο οποίος είχε αναλάβει το 2012 τον ρόλο του επικεφαλής του τμήματος της αεροδυναμικής και στη συνέχεια εκείνου της τεχνολογίας.

Οι παραπάνω αλλαγές εντάσσονται στο πρόγραμμα του μακροπρόθεσμου σχεδιασμού της Mercedes πριν από την αλλαγή των κανονισμών του 2022 και δεν έχει να κάνει με την εξέλιξη του μονοθεσίου.

Ο επικεφαλής των πρωταθλητών, Τότο Βολφ, αναφέρθηκε στον Άλισον δηλώνοντας: «Γνωρίζαμε εδώ και λίγο καιρό πως ο χρόνος του ως τεχνικός διευθυντής θα έφτανε στο τέλος του φέτος και χαίρομαι που καταφέραμε να διαμορφώσουμε αυτό το νέο ρόλο ώστε να τον κρατήσουμε στην οικογένεια του μηχανοκίνητου αθλητισμού μας. Θα είναι ένας σημαντικός συνεργάτης για μένα τα επόμενα χρόνια και ξέρω ότι έχουμε ακόμη πολλά να πετύχουμε μαζί».

Από την πλευρά του ο Άλισον υποστήριξε: «Πιστεύω ακράδαντα ότι οι άνθρωποι σε ανώτερους ρόλους σε αυτό το άθλημα έχουν περιορισμένο χρόνο και έχω επιλέξει να αποχωρήσω από το ρόλο μου ως τεχνικός διευθυντής ώστε να μεταφέρω τη σκυτάλη τη κατάλληλη στιγμή για τον οργανισμό και τον εαυτό μου».