Αλόνσο: «Χάμιλτον, Φέτελ, Φερστάπεν; Είμαι καλύτερος από όλους!»

Ο Φερνάντο Αλόνσο μίλησε για την επικείμενη επιστροφή του στους αγώνες της Formula 1, δηλώνοντας ότι είναι καλύτερος οδηγός από τους Λιούις Χάμιλτον, Σεμπάστιαν Φέτελ, Μαξ Φερστάπεν και Κίμι Ραϊκόνεν!

Αλόνσο: «Χάμιλτον, Φέτελ, Φερστάπεν; Είμαι καλύτερος από όλους!»

Ύστερα από διετή αποχή ο Φερνάντο Αλόνσο είναι πανέτοιμος να επιστρέψει στους αγώνες της Formula 1, οδηγώντας αυτή τη φορά για την Alpine, η οποία και αντικατέστησε τη Renault.

Ο 39χρονος πλέον Ισπανός πιλότος, μάλιστα, φρόντισε να επαναφέρει δυναμικά το όνομά του στην επικαιρότητα, κάνοντας δηλώσεις που θα συζητηθούν στο BBC.

Ειδικότερα, ο Αλόνσο μεταξύ άλλων δήλωσε ότι θεωρεί τον εαυτό του καλύτερο οδηγό από τους Λιούις Χάμιλτον, Σεμπάστιαν Φέτελ, Μαξ Φερστάπεν και Κίμι Ραϊκόνεν!

Αρχικά, ο Αλόνσο είπε για την επιστροφή του στη δράση: «Θα πάει τέλεια, ανυπομονώ να ξεκινήσουμε. Υπάρχουν πολλοί ταλαντούχοι οδηγοί που έχουν εξαιρετική απόδοση στην κατηγορία των νεότερων πιλότων, ενώ έχουμε και τους πρωταθλητές που ήδη έχω αγωνιστεί μαζί τους, τον Λιούις, τον Σεμπάστιαν, τον Κίμι.

Ο Φερστάπεν επίσης τρέχει σε κορυφαίο επίπεδο, είναι ένας από τους νεότερους και σίγουρα ανήκει στη νεότερη γενιά αλλά είναι ήδη στην κορυφή εδώ και τέσσερα με πέντε χρόνια. Έχουμε ένα πολύ ανταγωνιστικό grid και αυτό θα είναι μια πρόκληση για όλους μέσα στην πίστα».

Ερωτηθείς αν θεωρεί ότι είναι εξίσου καλός με τους οδηγούς που ανέφερε, απάντησε αφοπλιστικά: «Όχι, δεν είμαι εξίσου καλός. Είμαι καλύτερος».

Και συνέχισε ο Ισπανός: «Επιστρέφω στη Formula 1 με στόχο να τα πάω καλά φυσικά και να έχω την ευκαιρία να κερδίζω αγώνες. Αλλά και για να παλέψω για το πρωτάθλημα, γιατί όχι. Καταλαβαίνουμε όμως ότι φέτος δεν θα είναι πιθανό αυτό.

Οι κανονισμοί αλλάζουν λίγο σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές αλλά όχι σημαντικά, οπότε δεν περιμένουμε θαύματα. Από το 2022 που τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά, τότε θα έχουμε την ευκαιρία να είμαστε μια από τις ομάδες που θα εκπλήξουν τους πάντες. Φέτος πρέπει να δουλέψουμε σκληρά».

Για το ατύχημα που είχε πρόσφατα με το ποδήλατο, ο Αλόνσο τόνισε: «Ήμουν τυχερός τελικά που κατάφερα να αναρρώσω τόσο γρήγορα».