Renault: Παρελθόν και επίσημα ο Αμπιτεμπούλ

Το τέλος της συνεργασίας της με τον μέχρι πρότινος αγωνιστικό διευθυντή της, Σιρίλ Αμπιτεμπούλ, ανακοίνωσε η Renault.

Renault: Παρελθόν και επίσημα ο Αμπιτεμπούλ

Σε μία σειρά αλλαγών ενόψει του νέου πρωταθλήματος προχώρησε η Renault, η οποία θα ονομάζεται πλέον Alpine F1 Team. Η γαλλική ομάδα γνωστοποίησε το τέλος της συνεργασίας της με τον Σιρίλ Αμπιτεμπούλ, ο οποίος βρισκόταν ήδη στο «πάγο» μετά τις νέες αλλαγές στις τάξεις της Renault.

Ο μέχρι πρότινος αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας περίμενε να λάβει κάποιο διαφορετικό πόστο, κάτι που εν τέλει δεν έγινε με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από τη Renault μετά από περίπου 13 χρόνια παρουσίας.

Τη θέση του θα αναλάβει ο Λορέν Ροσί ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για τη διαχείριση των αυτοκινήτων Alpine, της ομάδας στη F1 και των υπόλοιπων δραστηριοτήτων στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου ο Αμπιτεμπούλ δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Renault που με εμπιστεύθηκε για πολλά χρόνια, ειδικά με την επανασύσταση και αναδόμηση της ομάδας από το 2016. Τα στέρεα θεμέλια της αγωνιστικής ομάδας και οι εγκαταστάσεις σε Γαλλία και Αγγλία που χτίστηκαν αυτά τα χρόνια, η στρατηγική εξέλιξη του αθλήματος προς ένα πιο οικονομικά βιώσιμο μοντέλο και, πιο πρόσφατα, το μοντέλο της Alpine το οποίο δίνει μια ανανεωμένη αίσθηση στο νόημα και τον δυναμισμό της ομάδας, δείχνουν προς τη σωστή κατεύθυνση».