Formula 1: Σκέψεις αναβολής για το Γκραν Πρι της Μελβούρνης

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η αναβολή του Γκραν Πρι της Αυστραλίας -το οποίο πέρσι είχε ματαιωθεί λόγω κορονοϊού- ενδέχεται να ανακοινωθεί μέσα στον Ιανουάριο.

Formula 1: Σκέψεις αναβολής για το Γκραν Πρι της Μελβούρνης

Για τις 21 Μαρτίου στη Μελβούρνη είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει η νέα αγωνιστική περίοδος στη Φόρμουλα Ένα, ωστόσο το Γκραν Πρι της Αυστραλίας ενδέχεται μετατεθεί σε άλλη ημερομηνία εντός του 2021, λόγω πανδημίας και αυστηροποίησης των τοπικών υγειονομικών κανόνων.

Εκπρόσωπος Τύπου της Φόρμουλα Ένα, όταν ρωτήθηκε για τα δημοσιεύματα των ΜΜΕ περί πιθανής αναβολής, είπε ότι το σπορ ανυπομονεί να «τρέξει» ξανά το Μάρτιο, χωρίς να διευκρινίσει το που.

Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η αναβολή του γκραν πρι Αυστραλίας (πέρυσι είχε ματαιωθεί) ενδέχεται να ανακοινωθεί τον Ιανουάριο. Ο περυσινός αγώνας ματαιώθηκε λίγες ώρες πριν την έναρξη των ελεύθερων δοκιμαστικών, όταν μέλος της ομάδας της McLaren βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό.

Τελικά η περασμένη περίοδος ξεκίνησε στην Αυστρία τον Ιούλιο και στη διάρκειά της διεξήχθησαν 17 αγώνες σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή, ενώ το αρχικό πρόγραμμα περιλάμβανε τον αριθμό-ρεκόρ των 22 γκραν πρι. Στην πίστα του Μπαχρέιν πραγματοποιήθηκαν δύο αγώνες, στα τέλη Νοεμβρίου και τις αρχές Δεκεμβρίου.

Η έλευση των 10 ομάδων της Φόρμουλα Ένα στη Μελβούρνη, από τις οποίες επτά έχουν τη βάση τους στο Ηνωμένο Βασίλειο, εκεί όπου σημειώνεται αύξηση κρουσμάτων λόγω του μεταλλαγμένου στελέχους του κορονοϊού, θα απαιτήσει μεγαλύτερο διάστημα υποχρεωτικής απομόνωσης.

Ως γνωστό, οι αθλητές του τένις που αναμένεται να φτάσουν στην πόλη της Αυστραλίας περί τα μέσα Ιανουαρίου για το Australian Open (8-21 Φεβρουαρίου) θα πρέπει να περάσουν 14 ημέρες σε καραντίνα, πριν από τη συμμετοχή τους πρώτο Γκραν Σλαμ τουρνουά του έτους.