Χάμιλτον: Θα λάβει την τιμητική διάκριση του «ιππότη» από την Βασίλισσα Ελισάβετ

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Λιούις Χάμιλτον, θα είναι αύριο (1/1) μεταξύ εκείνων που θα λάβουν την τιμητική διάκριση του «ιππότη» από την Βασίλισσα Ελισάβετ, σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Χάμιλτον: Θα λάβει την τιμητική διάκριση του «ιππότη» από την Βασίλισσα Ελισάβετ

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Λιούις Χάμιλτον θα είναι αύριο (1/1) μεταξύ εκείνων, που θα λάβουν την τιμητική διάκριση του «ιππότη» από τη Βασίλισσα Ελισάβετ, σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Μία από τις υψηλότερες τιμές στο Ηνωμένο Βασίλειο, το βραβείο, που χρονολογείται από τους μεσαιωνικούς χρόνους, φέρει τον τίτλο «Σερ» («Sir»), απονέμεται σε επιλεγμένους για ένα εξαιρετικό επίτευγμα σε οποιαδήποτε δραστηριότητα. Ανάμεσα στους προηγούμενους παραλήπτες της F1, οι Σερ Τζάκι Στιούαρτ, Σερ Στέρλινγκ Μος, Σερ Φρανκ Γουίλιαμς, Σερ Πάτρικ Χεντ και Σερ Τζακ Μπέιμπχαμ. Τώρα είναι η σειρά του Λιούις Χάμιλτον.

Εκτός από τον 7ο τίτλο του, ισοφαρίζοντας το σχετικό ρεκόρ του Μίκαελ Σουμάχερ και το νέο ρεκόρ νικών (95), ξεπερνώντας τον Γερμανό θρύλο της F1, μακριά από τις πίστες ίδρυσε την «Επιτροπή Χάμιλτον» για να βελτιώσει την ποικιλομορφία στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και ονομάστηκε επίσης αθλητική προσωπικότητα της χρονιάς στο BBC, ενώ ήταν ανάμεσα στους 100 πιο σημαντικούς ανθρώπους που επηρέασαν τα πράγματα, σύμφωνα με το Time Magazine.

«Ο Λιούις είναι ένας πραγματικός γίγαντας του αθλήματός μας και η επιρροή του είναι τεράστια τόσο εντός όσο και εκτός ενός αυτοκινήτου. Αυτό που έχει επιτύχει είναι εκπληκτικό. Όλοι μας στη Formula 1 τον συγχαίρουμε γι αυτήν την άξια αναγνώριση των επιτευγμάτων του και ανυπομονούμε να δούμε περισσότερη από τη λαμπρότητα του το 2021», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της F1, Στέφανο Ντονιτσέλ.