Formula1: Ο Φερστάπεν πρώτος στο Άμπου Ντάμπι (vid)

Έχοντας πάρει την Pole position στις κατατακτήριες δοκιμές ο Ολλανδός πιλότος Μαξ Φερστάπεν αντίκρισε πρώτος την καρό σημαία σε ένα μάλλον αδιάφορο Grand Prix.

Formula1: Ο Φερστάπεν πρώτος στο Άμπου Ντάμπι (vid)

Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν εκείνος που τερμάτισε πρώτος στο Grand Prix του Άμπου Ντάμπι σε έναν πάντως μάλλον… αδιάφορο αγώνα

Δεδομένου πως τα πάντα, πλην της 3ης θέσης στους κατασκευαστές, είχαν κριθεί και οι οδηγοί δεν ρίσκαραν ιδιαίτερα, το ενδιαφέρον στο Άμπου Ντάμπι δεν… μαγνήτισε κιόλας τα βλέμματα.

Ωστόσο ο Μαξ Φερστάπεν έχοντας πάρει την pole position από τις κατατακτήριες δοκιμές τις προηγούμενες ημέρες έφυγε από νωρίς μπροστά, δεν τον ενόχλησε καμία από τις δύο Mercedes και έφτασε πανεύκολα στη 10η νίκη της καριέρας του- ένας πραγματικός άθλος, αν σκεφτούμε πως τις έχει πετύχει όλες μέσα στην «καρδιά» της πρωτοφανούς κυριαρχίας της Mercedes.

Μπότας και Χάμιλτον συμπλήρωσαν το βάθρο, σ’ έναν αγώνα που τα «Μαύρα Βέλη» δεν «σκίστηκαν» ακριβώς και για τη νίκη.

Άλμπον, ο υπέροχος φέτος Νόρις, Σάινθ (στον τελευταίο του αγώνα με McLaren πριν πάει στη Ferrari βοήθησε τα μέγιστα να πάρουν οι Άγγλοι την 3η θέση στους κατασκευαστές), Ρικιάρντο (επίσης τελευταίος αγώνας με τη νυν ομάδα του, πριν μετακομίσει στην McLaren), Γκασλί, Οκόν και Στρολ συμπλήρωσαν τη βαθμολογούμενη δεκάδα.

Από τις δέκα πρώτες θέσεις απουσίαζαν οι δύο Ferrari, με τον Σεμπάστιαν Φέτελ ν’ αποχαιρετά την ιταλική ομάδα μετά από μια άγονη εξαετία και πηγαίνει στην Aston Martin ελπίζοντας σ’ ένα καλύτερο μέλλον από το τραγικό για την Scuderia 2020.