Το φιάσκο του αιώνα στο Gp του Καναδά - Έριξαν την καρό σημαία ένα γύρο πριν τον τερματισμό

Η Γουίνι Χάρλοου διεκδικεί το όσκαρ βλακείας...

Το φιάσκο του αιώνα στο Gp του Καναδά - Έριξαν την καρό σημαία ένα γύρο πριν τον τερματισμό

Δίχως προηγούμενο είναι αυτό που συνέβη στο γκαρν πρι του Καναδά, αφού οι οδηγοί είδαν την καρό σημαία να κυματίζει ένα γύρο πριν τον τερματισμό και έριξαν ταχύτητα.

Η γκάφα έγινε από την Γουίνι Χάρλοου η οποία σε δηλώσεις της είπε ότι ακολούθησε απλά τις οδηγίες που της είχαν δοθεί και δήλωσε ευτυχής που δε χτύπησε κανένας, όμως είναι προφανές ότι το μεγαλύτερο λάθος το έκαναν αυτοί που της έδωσαν αυτόν το ρόλο.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ που τελικά τερμάτισε πρώτος είπε ότι φοβήθηκε ότι το κοινό που ήταν στις κερκίδες θα έμπαινε στην πίστα: «Ανησύχησα μόνο, μην προκαλέσει είσοδο των θεατών στην πίστα γιατί συνεχίζαμε όλοι με πλήρη ρυθμό. Έγινε σίγουρα μπέρδεμα γιατί κάποιοι από τους κριτές ήδη μας κουνούσαν τις σημαίες όπως κάνουν στον τερματισμό... Ήταν λίγο τρομαχτικό όλο αυτό».

Η τελική κατάταξη υπολογίστηκε με βάση τη θέση των οδηγών στον 68ο γύρο κάτι που πλήρωσε ο Ρικιάρντο ο οποίος έκανε στο τέλος τον ταχύτερο γύρο, όμως αυτός δεν υπολογίστηκε και τελικά ως ταχύτερος στην πίστα καταγράφηκε ο Φερστάπεν!

Σάινθ: Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά

Ο Κάρλος Σάινθ είπε για το συμβάν: ««Έχασα τέσσερα ή πέντε δευτερόλεπτα, επειδή ο Κίμι είδε την σημαία και έκοψε ρυθμό. Τότε είδα ότι δεν ήταν η σωστή καρό σημαία, ξαναγκάζωσε ο Κίμι και ξαναβρήκα το ρυθμό και πάλι αλλά έφτασα στη στροφή 2 και όλοι οι κριτές κουνούσαν τις σημαίες αλλά ήξερα ότι έκαναν λάθος. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά».