Grand Prix Ιταλίας: Νίκη για Χάμιλτον, πρωταθλήτρια κατασκευαστών η Mercedes

Ο Λιούις Χάμιλτον πήρε τη νίκη στην πίστα της Ίμολα, με τη Mercedes να κατακτά για έβδομη συνεχόμενη χρονιά το πρωτάθλημα κατασκευαστών

Grand Prix Ιταλίας: Νίκη για Χάμιλτον, πρωταθλήτρια κατασκευαστών η Mercedes

Αποστολή εξετελέσθη για τη Mercedes που κατέκτησε για έβδομη συνεχόμενη χρονιά το πρωτάθλημα κατασκευαστών, κάτι το οποίο δεν έχει επαναλάβει καμία ομάδα στο παρελθόν. Οι πρωταθλητές επιβεβαίωσαν για ακόμα μία σεζόν την κυριαρχία τους, με τον Λιούις Χάμιλτον να παίρνει τη νίκη στην πίστα της Ίμολα αφήνοντας δεύτερο τον Βάλτερι Μπότας.

Ο Βρετανός πιλότος αν και εκκίνησε δεύτερος προσπέρασε τον Φινλανδό χάρη στη στρατηγική που ακολούθησε με τα pit και έχοντας παράλληλα σύμμαχο το αυτοκίνητο ασφαλείας. Από την πλευρά του ο έτερος πιλότος της Mercedes αντιμετώπισε προβλήματα με το μονοθέσιο του ωστόσο κατάφερε να τερματίσει.

Άτυχος στάθηκε ο Μαξ Φερστάπεν καθώς ο νεαρός αν και βρέθηκε δεύτερος βγήκε ξαφνικά εκτός πίστας λόγω μηχανικής βλάβης. Με τον Ολλανδό να εγκαταλείπει η τρίτη θέση άνοιξε για τον Ντάνιελ Ρικιάρντο ο οποίος ήταν τέταρτος μέχρι να εγκαταλείψει ο πιλότος της Red Bull.

Ο Αυστραλός άντεξε στην πίεση του Ντάνιελ Κβίατ που με φρέσκα ελαστικά έφτασε κοντά στο να τον προσπεράσει. Πέμπτος ακολούθησε ο Σαρλ Λεκλέρκ, ενώ έκτος ο Σέρχιο Πέρεθ, με τον Μεξικανό να πραγματοποιεί και πάλι σπουδαία εμφάνιση.

Τη δεκάδα έκλεισαν οι Κάρλος Σάινθ, Λάντο Νόρις, Κίμι Ραϊκόνεν και Αντόνιο Τζιοβινάτσι. Εγκατάλειψη σημείωσαν και οι Τζορτ Ράσελ, Κέβιν Μάγκνουσεν, Εστεμπάν Οκόν και Πιέρ Γκασλί.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Η βαθμολογία των οδηγών:

Η βαθμολογία των κατασκευαστών: