Επίσημο: Αποχωρεί από τη Formula 1 η Honda

Με ανακοίνωση της η Honda γνωστοποίησε την απόσυρση της από τη Formula 1 με τις Red Bull και Alpha Tauri να ψάχνουν πλέον νέο προμηθευτή κινητήρων. 

Επίσημο: Αποχωρεί από τη Formula 1 η Honda

Το τέλος της συνεργασίας της με τη Formula 1 μετά το 2021 ανακοίνωσε η Honda. Η ιαπωνική μάρκα επέστρεψε έπειτα από την αποτυχημένη της παρουσία το 2015 με τη McLaren προμηθεύοντας κινητήρες στη Red Bull και την Alpha Tauri.

Έτσι οι «Ταύροι» και η θυγατρική τους ομάδα θα πρέπει να στρέψουν την προσοχή τους στην αγορά προκειμένου να βρουν νέο προμηθευτή αρχής γενομένης από το 2022. Αυτή τη στιγμή στην κορωνίδα των μηχανοκίνητων σπορ κινητήρα προμηθεύουν η Mercedes, η Ferrari και η Renault.

«Η Honda θα συνεχίσει να δουλεύει μαζί με τη Red Bull και την Alpha Tauri δίνοντας τα μέγιστα για να επιτευχθούν νίκες και επιτυχίες, μέχρι και το τέλος του 2021. Σαν γκρουπ, αυτή τη στιγμή ψάχνουμε να βρούμε την πιο αξιόπιστη μονάδα ισχύος στην αγορά για να χρησιμοποιήσουμε από το 2022 και μετά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της αγωνιστικής ομάδας της Red Bull, Κρίστιαν Χόρνερ.