Grand Prix Ρωσίας: Επιστροφή στις νίκες για Μπότας

Ο Βάλτερι Μπότας εκμεταλλεύτηκε τις δύο ποινές που δέχτηκε ο Λιούις Χάμιλτον και κατέκτησε τη νίκη στο Grand Prix της Ρωσίας

Grand Prix Ρωσίας: Επιστροφή στις νίκες για Μπότας

Την πρώτη θέση στον αγώνα της Ρωσίας κατέκτησε ο Βάλτερι Μπότας, ο οποίος ξεκίνησε από την τρίτη θέση. Ο Φινλανδός πέρασε κατευθείαν τον Μαξ Φερστάπεν και έφτασε κοντά στο να προσπεράσει τον Λιούις Χάμιλτον.

Formula 1: «Τσάρος» στα δοκιμαστικά του ρωσικού Grand Prix ο Χάμιλτον, πήρε την pole position!

Ο Βρετανός πιλότος αν και κράτησε τη θέση του δέχτηκε στη συνέχεια ποινή δέκα δευτερολέπτων λόγω αντικανονικής εκκίνησης. Έτσι ο εξάκις παγκόσμιος πρωταθλητής τέθηκε εκτός συναγωνισμού ολοκληρώνοντας τον αγώνα στην τρίτη θέση πίσω από τον δεύτερο Φερστάπεν.

Ο Σέρχιο Πέρεθ είχε σταθερή εμφάνιση τερματίζοντας τέταρτος, με τον Ντάνιελ Ρικιάρντο να κλείνει την πεντάδα. Η δεκάδα ολοκληρώθηκε από τους Σέρχιο Λέκλερκ, Εστεμπάν Οκόν, Ντάνιελ Κβίατ, Πιέρ Γκασλί και Αλεξάντερ Άλμπον.

Άτυχη στη Ρωσία στάθηκε η McLaren αφού ο Κάρλος Σάινθ εγκατέλειψε μαζί με τον Λανς Στρολ λίγο μετά την εκκίνηση, ενώ ο Λάντο Νόρις ολοκλήρωσε την προσπάθεια του στην 15η θέση.

Να σημειωθεί πως με τους νέους βαθμούς ποινής που πήρε, ο Χάμιλτον φλερτάρει με το να μην αγωνιστεί σε κάποιο αγώνα καθώς ήδη έχει συγκεντρώσει αρκετούς.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Η βαθμολογία των οδηγών:

Η βαθμολογία των κατασκευαστών: