Formula 1: Είκοσι χιλιάδες θεατές στις εξέδρες του Νίρμπουργκρινγκ

Τα κρούσματα κορονοϊού στο κρατίδιο Ρηνανίας-Παλατινάτου είναι περιορισμένα και οι αρχές επιτρέπουν την παρουσία κόσμου στο Grand Prix της Γερμανίας

 Formula 1: Είκοσι χιλιάδες θεατές στις εξέδρες του Νίρμπουργκρινγκ

Την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά τον αγώνα στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ θα έχουν οι φίλοι της Formula 1.

Και αυτό γιατί τα κρούσματα του κορονοϊού στο κρατίδιο της Ρηνανίας-Παλατινάτου, όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις του σιρκουί, είναι περιορισμένα.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη είχε ως αποτέλεσμα οι τοπικές Αρχές να ανακοινώσουν σήμερα ότι το Grand Prix που είναι προγραμματισμένο για τις 11 Οκτωβρίου μπορεί να διεξαχθεί με έναν αριθμό θεατών, που μπορεί να φτάσει τις 20.000.

«Η άδεια για 20.000 φιλάθλους είναι σύμφωνη με την απόφαση του κρατιδίου, που επιτρέπει μέχρι το 20% της χωρητικότητας του σταδίου για μεγάλα αθλητικά γεγονότα, εάν τα νούμερα των μολύνσεων είναι μικρά και οι δημόσιες υποδομές επιτρέπουν την τήρηση των κανόνων του social distancing» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το συμβούλιο της περιοχής Αρβάιλερ.

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι, λίγη ώρα μετά την απόφαση, τα εισιτήρια για το Grand Prix του Νίρμπουργκρινγκ και 11ο αγώνα της χρονιάς στη Formula 1 τέθηκαν σε κυκλοφορία για το κοινό παρουσιάζοντας ιδιαίτερη κίνηση από τους λάτρεις της ταχύτητας και των μονοθεσίων.