Concorde Agreement: Υπέγραψαν έως το 2025 και οι δέκα ομάδες

Την υπογραφή και των δέκα ομάδων στη νέα Concorde Agreement γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσης η Formula 1. 

Concorde Agreement: Υπέγραψαν έως το 2025 και οι δέκα ομάδες

Η Formula 1 ανακοίνωσε πως και οι δέκα ομάδες του πρωταθλήματος έβαλαν την υπογραφή τους στη νέα Concorde Agreement.

Η συμφωνία θα ισχύει μέχρι το 2025 και θα αφορά τους όρους με τους οποίους θα αγωνίζονται οι ομάδες αλλά και το πως θα μοιραστούν τα έσοδα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της κορωνίδας των μηχανοκίνητων σπορ, Τσέις Κάρεϊ δήλωσε: «H νέα συμφωνία θα δημιουργήσει ένα περιβάλλον που θα είναι οικονομικά δικαιότερο και θα κλείσει τα κενά μεταξύ των ομάδων. Αυτή η χρονιά ήταν άνευ προηγουμένου για τον κόσμο και είμαστε περήφανοι που η Formula 1 συναντήθηκε τους τελευταίους μήνες για να επιστρέψει στους αγώνες με ασφαλή τρόπο».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της FIA, Ζαν Τοντ, υποστήριξε: «Η σύναψη της νέας Concorde Agreement, μεταξύ της FIA, της F1 και των δέκα ομάδων, διασφαλίζει ένα σταθερό μέλλον για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της FIA Formula 1. Μέσα στα εβδομήντα χρόνια ιστορίας της, η Formula 1 αναπτύχθηκε με αξιοσημείωτο ρυθμό, ωθώντας τα όρια της ασφάλειας, της τεχνολογίας και του ανταγωνισμού στα απόλυτα όρια και σήμερα επιβεβαιώνει ότι πρόκειται να ξεκινήσει ένα συναρπαστικό νέο κεφάλαιο σε αυτήν την ιστορία».