Φερστάπεν: «Καλό που μπήκαμε ανάμεσα στις δύο Mercedes»

Ικανοποιημένος έμεινε ο Μαξ Φερστάπεν από την 2η θέση που πήρε στη Βαρκελώνη.

Φερστάπεν: «Καλό που μπήκαμε ανάμεσα στις δύο Mercedes»

Ο Μαξ Φερστάπεν έμεινε ικανοποιημένος από την 2η θέση που κατέβαλε στο Grand Prix της Ισπανίας. Ο οδηγός της Red Bull δήλωσε αρχικά ότι «ήταν πολύ καλό σήμερα για εμάς, που μπήκαμε ανάμεσα στις δύο Mercedes. Σήμερα δεν είχαμε ξεκάθαρα την ταχύτητα του Λιούις, γι αυτό είμαι ευχαριστημένος με τη δεύτερη θέση».

Grand Prix Ισπανίας: Ακόμα μία νίκη για τον Χάμιλτον και τη Mercedes

Ο σύμβουλος μηχανοκίνητων αθλημάτων της Red Bull, Χέλμουτ Μάρκο αποκάλυψε πως όταν ενημέρωσε τον 22χρονο «πιλότο» για την απόσταση που είχαν από τον Χάμιλτον και τον Μπότας, ο Φερστάπεν τους είπε ότι θα ήταν καλύτερα να ασχολούνται με τον δικό τους αγώνα και όχι με τους άλλους οδηγούς…

«Αυτό είναι το ταμπεραμέντο, του οποίου τον έλεγχο χάνει μερικές φορές ο Μαξ. Απλά είναι χαζό, όταν γίνεται αυτό στον αέρα. Τη στρατηγική πρέπει να την αφήσει σε εμάς. Είχαμε δει με ακρίβεια, πόσο πολύ είχε φθαρεί το ελαστικό του. Γνωρίζαμε ότι είχε φτάσει εν μέρει στο όριό του» δήλωσε ο Χέλμουτ Μάρκο σχετικά για την απάντηση του Φερστάπεν.

Εξηγώντας μάλιστα τι ακριβώς συνέβη στη Βαρκελώνη με τα ελαστικά είπε «με το σκληρό ελαστικό ήταν ακριβώς το αντίθετο από ό,τι στο Σίλβερστον, επειδή δεν μπορούσαμε να ακολουθήσουμε τον ρυθμό. Η φθορά των ελαστικών μας ήταν εμφανώς χειρότερη από ό,τι στη Mercedes. Με τον Μαξ λειτούργησαν κάπως τα πράγματα, όμως με τον Άλμπον δεν πήγε τίποτα καλά, ανεξαρτήτως γόμας. Άρα το σκληρό ελαστικό δεν ήταν καθόλου καλό για εμάς».

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας