Ο Ρικιάρντο νικητής στο γκραν πρι του Μονακό (vid)

Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο παρέμεινε ήρεμος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και νίκησε στο Grand Prix του Μονακό, παρά τα προβλήματα της μονάδας ισχύος του μονοθέσιού του, που απείλησαν να καταστρέψουν τις ελπίδες της Red Bull για την πρώτη θέση.

Ο Ρικιάρντο νικητής στο γκραν πρι του Μονακό (vid)

Η σημερινή ήταν η πρώτη φορά που ο Αυστραλός κέρδισε από θέση pole position, ενώ παράλληλα υπήρξε και η πρώτη επιτυχία του στο Πριγκιπάτο. Δεύτερη τερμάτισε η Ferrari του Σεμπάστιαν Φέτελ, νικητή το περασμένο έτος στον αγώνα, μειώνοντας τη διαφορά από τον προπορευόμενο στην κατάταξη Λιούις Χάμιλτον στους 14 βαθμούς, ύστερα από τους πρώτους έξι αγώνες στο πρωτάθλημα. Ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής της Mercedes ήταν τρίτος.

"Ο Ντάνιελ είχε τις απαντήσεις κάθε στιγμή» είπε χαρακτηριστικά ο Φέτελ. «Εγώ έτρωγα τα ελαστικά πολύ γρήγορα, δεν είχα τόση σιγουριά με τα ελαστικά σήμερα". Ο Ρικιάρντο, από την πλευρά του, είπε: "Δύο χρόνια μετά, η εξιλέωση έφτασε για μένα. Είχαμε προβλήματα, και πολλά να αντιμετωπίσουμε στον αγώνα. Ένιωσα να χάνω ισχύ και πίστεψα ότι ο αγώνας είχε τελειώσει για μένα".

Πίσω τους, οι Φινλανδοί Κίμι Ράικονεν και Βάλτερι Μπότας είχαν τη δική τους, απομονωμένη, μάχη, την οποία κέρδισε ο οδηγός της Ferrari κλείνοντας κάθε πόρτα στον Μπότας, που είχε ταχύτερα ελαστικά, σε ένα έτσι κι αλλιώς στενό σιρκουί.

Την πρώτη εξάδα έκλεισε ο Εστεμπάν Οκόν, καθώς η Force India ήταν η τέταρτη δύναμη στο Μονακό, σε αντίθεση με τη McLaren που όδευε για την 7η θέση πριν εγκαταλείψει ο Φερνάντο Αλόνσο με πρόβλημα στο κιβώτιο.