Πρωτοποριακός αερόσακος από την Acura (vid)

Το νέο, πολυτελές και δυναμικό μεσαίο μοντέλο Acura TLX που παρουσιάστηκε πριν από ένα μήνα, εκτός από τα σπορ χαρακτηριστικά του, ξεχωρίζει και από μια καινοτομία που δεν φαίνεται.

Πρωτοποριακός αερόσακος από την Acura (vid)

Το νέο, πολυτελές και δυναμικό μεσαίο μοντέλο Acura TLX που παρουσιάστηκε πριν από ένα μήνα, εκτός από τα σπορ χαρακτηριστικά του, ξεχωρίζει και από μια καινοτομία που δεν φαίνεται. Όμως είναι εξαιρετικά χρήσιμη και σώζει ζωές σε ενδεχόμενο μιας μετωπικής σύγκρουσης.

Πρόκειται για τον πρώτο μετωπικό αερόσακο συνοδηγού στον κόσμο, ειδικά σχεδιασμένο για να αντιμετωπίσει το ζήτημα του σοβαρού εγκεφαλικού τραύματος που σχετίζεται συνήθως με μετωπικές συγκρούσεις υπό γωνία. Αυτή η τεχνολογία αερόσακων επόμενης γενιάς είναι η τελευταία πρόοδος της Acura στην ασφάλεια των επιβατών και συνδέεται με τις προηγούμενες καινοτομίες της Acura, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου αερόσακου εμπρός επιβατών κάθετης ανάπτυξης στον κόσμο (1991). Ο νέος αυτός αερόσακος αναπτύχθηκε από κοινού από την Honda R&D Americas και τον προμηθευτή συστημάτων ασφαλείας, Autoliv και τώρα προσφέρεται σε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες για τη βελτίωση της ασφάλειας των μελλοντικών τους μοντέλων.

Η ολοκαίνουργια τεχνολογία μπροστινού αερόσακου επιβατών στο TLX έχει σχεδιαστεί για καλύτερη διαχείριση των πλευρικών δυνάμεων σύγκρουσης που μπορούν να προκαλέσουν την περιστροφή του κεφαλιού του επιβάτη σε μεγάλη ταχύτητα ή να γλιστρήσει από έναν συμβατικό αερόσακο, αυξάνοντας την πιθανότητα σοβαρού τραυματισμού.

Αντί για ένα ενιαίο φουσκωτό θάλαμο που έχουν οι συμβατικοί αερόσακοι, ο νέος αερόσακος λειτουργεί σαν ένα γάντι του μπέιζμπολ. Ένα μη φουσκωμένο πάνελ πιάνει και επιβραδύνει το κεφάλι του επιβάτη με λιγότερη δύναμη, ενώ το κατευθύνει προς τα μέσα μεταξύ δύο φουσκωμένων θαλάμων. Συγκεκριμένα, ο νέος μπροστινός αερόσακος επιβατών χρησιμοποιεί τέσσερα βασικά εξαρτήματα: τρία φουσκωμένα διαμερίσματα που αποτελούνται από έναν κεντρικό θάλαμο και δύο πλευρικούς θαλάμους προβολής προς τα έξω, που δημιουργούν μια ευρεία βάση στο ταμπλό και το μη φουσκωμένο τμήμα πανιού που εκτείνεται μεταξύ των δύο πλευρικών θαλάμων.

Εκτός από τον νέο μπροστινό αερόσακο επιβατών, το 2021 TLX περιλαμβάνει τώρα αερόσακους γονάτου για τον οδηγό και τον συνοδηγό. Οι αερόσακοι γονάτου έχουν σχεδιαστεί για να ελέγχουν καλύτερα την εμπρόσθια κίνηση των επιβατών σε περίπτωση μετωπικής σύγκρουσης, σε συνδυασμό με τους μπροστινούς αερόσακους και ζώνες ασφαλείας. Το 2021 TLX είναι εξοπλισμένο με οκτώ αερόσακους συνολικά, συμπεριλαμβανομένων εμπρόσθιων, πλευρικών και των αερόσακων γόνατων, καθώς και των οροφής με αισθητήρα ανατροπής.

Παρακολουθείστε παρακάτω και το βίντεο:

Πηγή: autogreeknews.gr