Πώς παράγεται το Toyota GR Yaris (vid)

Το πιο καυτό μικρό αυτοκίνητο παραγωγής της Toyota, δεν είναι άλλο από το άκρως δυναμικό GR Yaris, το οποίο έχει προκαλέσει αναστάτωση στην κατηγορία των μικρών hot hatch.

Πώς παράγεται το Toyota GR Yaris (vid)

Το πιο καυτό μικρό αυτοκίνητο παραγωγής της Toyota, δεν είναι άλλο από το άκρως δυναμικό GR Yaris, το οποίο έχει προκαλέσει αναστάτωση στην κατηγορία των μικρών hot hatch και έχει κάνει τον ανταγωνισμό να… παραμιλάει.

Να υπενθυμίσουμε ότι την κίνησή του αναλαμβάνει το νέο 3κύλινδρο turbo μηχανικό σύνολο 1.6 λτ. με απόδοση 261 ίππων (272 στην Ιαπωνία) και 360 Nm ροπής. Η ισχύς μεταδίδεται στους τέσσερις τροχούς, μέσω κλασικού 6τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου και ηλεκτρονικά ελεγχόμενου συστήματος τετρακίνησης GR-FOUR. Τα 0-100 χλμ./ώρα έρχονται σε λιγότερο από 5,5 δλ. και η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 230 χλμ./ώρα.

Η Toyota έχει δώσει τη δέουσα προσοχή στην κατασκευή του, αφού διαφέρει σε μεγάλο βαθμό από τα υπόλοιπα Yaris. Καταρχήν, δεν παράγεται στο εργοστάσιο Valenciennes της Γαλλίας (TMMF) όπως τα Yaris που προορίζονται για την Ευρώπη, αλλά στο εργοστάσιο Motomachi της Ιαπωνίας. Μάλιστα, η Toyota έχει δημιουργήσει εκεί μια νέα μονάδα παραγωγής, ειδικά διαμορφωμένη στην κατασκευή σπορ αυτοκινήτων GR.

Η παραγωγή κάθε οχήματος απαιτεί σε μεγάλο βαθμό χειρωνακτικές εργασίες, για τις οποίες η Toyota χρησιμοποιεί μια εξειδικευμένη ομάδα, αφού σε πολλά σημεία απαιτείται συναρμολόγηση υψηλής ακρίβειας, που είναι δύσκολο να επιτευχθεί σε τυπικές γραμμές παραγωγής.

Για να αυξηθεί η ακαμψία, προστέθηκε επιπλέον 11 μέτρα περισσότερη κόλλα στις ενώσεις, καθώς και 200 περισσότερα σημεία συγκόλλησης. Επίσης, για τη μείωση του βάρους αλλά και του κέντρου βάρους, η οροφή αποτελείται από ανθρακόνημα.

Παρακολουθείστε παρακάτω και το βίντεο:

Πηγή: autogreeknews.gr