Το «Ραντεβού» της Ferrari 44 χρόνια μετά (vid)

Το νέο «Ραντεβού» της Ferrari, με τίτλο «Le Grand Rendez-vous» κλείστηκε στο Μονακό

Το «Ραντεβού» της Ferrari 44 χρόνια μετά (vid)

Οι φανατικοί petrolheads γνωρίζουν την ταινία μικρού μήκους «C’etait un Rendez-Vous», ή απλά ως «Rendezvous». Ένα φιλμ του 1976 μιας λήψης, διάρκειας 8 λεπτών, στα οποία βλέπουμε και ακούμε μια Ferrari 275 GTB να πηγαίνει «κομμάτια» στους δρόμους του Παρισιού, ώστε να είναι εγκαίρως στο προαναφερθέν ραντεβού. Πλέον έχουμε το σύγχρονο remake, με την SF90 Stradale και τον Σαρλ Λεκλέρκ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Το νέο «Ραντεβού», με τίτλο «Le Grand Rendez-vous» κλείστηκε στο Μονακό, που είναι και η γενέτειρα του πιλότου της Scuderia, στη χάραξη του ιστορικού GP. Σκηνοθέτης είναι και πάλι ο Claude Lelouch, ο οποίος ήταν ο οδηγός στην πρώτη ταινία. Για τις ανάγκες των γυρισμάτων η Ferrari παραχώρησε δυο αυτοκίνητα, καθώς χρειαζόταν ένα αυτοκίνητο ισάξιων δυνατοτήτων για να προλαβαίνει το Μονεγάσκο άσο.

Σε αντίθεση με το αρχικό φιλμ, η λήψη δεν είναι μονόπλανο από τον εμπρός προφυλακτήρα. Τόσο ο πιλότος της Scuderia, όσο και το hypercar των 1.000 ίππων εμφανίζονται στα πλάνα. Για τις ανάγκες των γυρισμάτων επιστρατεύτηκε 17μελές συνεργείο, για τον χειρισμό των καμερών, ενώ υπήρχαν stand by 6 μηχανικοί από το Μαρανέλο, ώστε η ναυαρχίδα της εταιρίας να λειτουργεί στο βέλτιστο επίπεδο.

Η διάρκεια του video είναι σχεδόν η μισή, συγκριτικά με αυτό του 1976. Ο Leclerc φτάνει κύριος στο ραντεβού με την πανέμορφη δεσποινίδα, που τυγχάνει να είναι η εγγονή του σκηνοθέτη. Guest εμφάνιση από τον Πρίγκιπα Αλβέρτο.

Πηγή: autogreeknews.gr