Νέες Porsche Cayenne GTS με 460 άλογα

Η Porsche ενισχύει περεταίρω την γκάμα των SUV μοντέλων της Cayenne και Cayenne Coupe, με την προσθήκη της κορυφαίας έκδοσης GTS.

Νέες Porsche Cayenne GTS με 460 άλογα

Η Porsche ενισχύει περεταίρω την γκάμα των SUV μοντέλων της Cayenne και Cayenne Coupe, με την προσθήκη της κορυφαίας έκδοσης GTS. Αμφότερες ξεχωρίζουν για τα τονισμένα σπορ χαρακτηριστικά τους στο αμάξωμα και στο εσωτερικό, την περισσότερη δύναμη και τις αλλαγές στο στήσιμο των αναρτήσεων.

Εξωτερικά οι Cayenne GTS και Cayenne Coupe GTS εφοδιάζονται στάνταρ με το πακέτο Sport Design. Αυτό περιλαμβάνει μια σειρά από μαύρα γυαλιστερά διακοσμητικά, όπως είναι οι εισαγωγές αέρα στον εμπρός προφυλακτήρα, τα πλαίσια των παραθύρων και οι οβάλ απολήξεις της εξάτμισης. Επίσης, διαθέτει μαύρες ζάντες αλουμινίου 21 ιντσών και LED σκουρόχρωμα φωτιστικά σώματα εμπρός – πίσω.

Στο εσωτερικό των δύο σπορ και πολυτελών Cayenne GTS κυριαρχεί ο μαύρος διάκοσμος με τις κόκκινες ραφές στα καθίσματα, ταμπλό και πόρτες, τα κόκκινα λογότυπα GTS και οι κόκκινες ζώνες ασφαλείας. Την σπορ ατμόσφαιρα ενισχύουν με την σειρά τους οι επενδύσεις Alcantara στην οροφή, στην κονσόλα και στις πόρτες, καθώς και τα διακοσμητικά από βουρτσισμένο αλουμίνιο.

Την κίνησή τους αναλαμβάνει το 4.0 λτ. V8 biturbo μηχανικό σύνολο των 460 ίππων στις 6.000-6.500 σ.α.λ. και με ροπή 620 Nm στις 1.800-4.500 σ.α.λ. (+20 PS και +20 Nm από την προγενέστερη). Οι επιταχύνσεις είναι ταχύτατες, αφού το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 4,8 δλ. (4,5 δλ. με το Sport Plus), το 0-160 χλμ./ώρα σε 10,9 δλ. (10,6 δλ.) και το 0-200 χλμ./ώρα σε 17,9 δλ. (17,6 δλ.), ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 270 χλμ./ώρα. Σε συνδυασμό με το 8άρι αυτόματο κιβώτιο Tiptronic S η μεικτή κατανάλωση είναι 11,2 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 είναι 255 γρ./χλμ. (NEDC).

Όσον αφορά το στήσιμο στο δρόμο, η στάνταρ ανάρτηση με τα μεταλλικά ελατήρια είναι χαμηλωμένη κατά 20 χιλιοστά και περιλαμβάνει τα ρυθμιζόμενα αμορτισέρ Porsche Active Suspension Management (PASM). Μαζί με τις ζάντες των 21 ιντσών, τα φρένα διαμέτρου 390×38 χλστ. εμπρός και 358×28 χλστ. πίσω, οι δύο Cayenne GTS προσφέρουν χαρακτηριστικά sportscar σε αυτοκίνητο κατηγορίας μεγάλου SUV. Προαιρετικά διατίθενται κεραμικά δισκόφρενα, αερανάρτηση τριών σταδίων που χαμηλώνει κατά 10 χλστ., παθητική τετραδιεύθυνση και το Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC) που μειώνει τις κλίσεις στις στροφές.

Για όσους ενδιαφερόμενους, οι νέες Porsche Cayenne GTS είναι διαθέσιμες για παραγγελία και στους ντίλερ θα βρίσκονται στις αρχές Ιουλίου.

Πηγή: autogreeknews.gr