Ποιοι κινητήρες Toyota φτιάχνονται στην Πολωνία;

H Toyota, όπως και οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες, δεν έχουν εργοστάσια μόνο στον τόπο καταγωγής τους, αλλά και σε άλλες χώρες του πλανήτη.

Ποιοι κινητήρες Toyota φτιάχνονται στην Πολωνία;

H Toyota, όπως και οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες, δεν έχουν εργοστάσια μόνο στον τόπο καταγωγής τους, αλλά και σε άλλες χώρες του πλανήτη, προκειμένου να καλύψουν την παγκόσμια ζήτηση των μοντέλων τους. Παράλληλα, υπάρχουν αλλού μονάδες παραγωγής των αμαξωμάτων και σε διαφορετικές εγκαταστάσεις των κινητήρων.

Μεταξύ των εργοστασίων που έχει χρόνια η Toyota στην Ευρώπη, είναι και στην Πολωνία, το Toyota Motor Manufacturing Poland (TMMP), όπου παράγει κινητήρες και κιβώτια ταχυτήτων. Το εργοστάσιο του Wałbrzych ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 1999 και ξεκίνησε η παραγωγή τον Απρίλιο του 2002, ενώ το εργοστάσιο του Jelcz-Laskowice ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2002 και η παραγωγή ξεκίνησε το Μάρτιο του 2005.

Προ λίγων ημερών στο εργοστάσιο του Jelcz-Laskowice ξεκίνησε η παραγωγή του νέας γενιάς 3κύλινδρου κινητήρα 1.5 λτ. Dynamic Force, ο οποίος προορίζεται για το νέο Yaris και μετέπειτα για το Yaris Cross. Στο ίδιο εργοστάσιο κατασκευάζεται το 2.0 λτ. μηχανικό σύνολο για το Corolla, το C-HR και το RAV4. Στο Wałbrzych γίνεται η παραγωγή των μηχανικών κιβωτίων ταχυτήτων των μοντέλων Aygo, Yaris, Corolla και C-HR, καθώς και του 1.0 λτ. κινητήρα για το Aygo και το Yaris. Το 2021 θα ξεκινήσει η παραγωγή και του e-CVT κιβωτίου ταχυτήτων.

Συνολικά, το 2019 και στα δύο εργοστάσια κατασκευάστηκαν 372.000 κινητήρες και 520.000 κιβώτια ταχυτήτων και άξονες μετάδοσης, ενώ απασχολούνται πάνω από 3.000 εργαζόμενοι.

Πηγή: autogreeknews.gr