Πόσο κοστίζει τη μέρα η ενοικίαση ενός supercar;

Ακόμα και η ενοικίαση ενός supercar για μία μόνο μέρα, είναι για πάρα πολύ γερά πορτοφόλια.

Πόσο κοστίζει τη μέρα η ενοικίαση ενός supercar;

Τα σπορ αυτοκίνητα και ειδικά τα υπερυψηλών επιδόσεων, όπως είναι μοντέλα των εταιρειών Porsche, Ferrari, Lamborghini, McLaren, Aston Martin κ.λπ., όλοι τα λατρεύουμε, αλλά τελικά αυτοί που τα χαίρονται είναι λίγοι. Βασικός περιορισμός τους είναι οι πολύ υψηλές τους τιμές, όμως και… τσάμπα να το έδιναν σε κάποιον, θα ήθελε πολλά χρήματα για τα πάγια κόστη του (βενζίνη, ασφάλιστρα, service, φόροι κ.λπ.).

Ακόμα και η ενοικίαση ενός τέτοιου μοντέλου για μία μόνο μέρα, είναι για πάρα πολύ γερά πορτοφόλια. Δεν είναι μόνο το ημερήσιο τίμημα αλλά και η εγγύηση που πρέπει να δοθεί. Οπότε στις περισσότερες των περιπτώσεων, το όνειρο γκρεμίζεται και στο ενδεχόμενο που κάποιος θέλει να νοικιάσει μια Ferrari για παράδειγμα. Όμως, υπάρχουν και οι πιο βατές λύσεις της ενοικίασης μιας Porsche.

Εμείς αναζητήσαμε εταιρείες που νοικιάζουν στην Αθήνα sportscars και οι επιλογές που βρήκαμε είναι ελάχιστες. Ωστόσο, σε άλλες πόλεις της Ευρώπης υπάρχουν πολλά διαθέσιμα μοντέλα, αλλά και πάλι το κόστος είναι δυσβάσταχτο για τους περισσότερους. Ας δούμε παρακάτω μερικά παραδείγματα τιμών σπορ αυτοκινήτων που ενοικιάζονται στην Αθήνα και στην Ευρώπη.

Με 330 ευρώ τη μέρα μπορεί να νοικιάσει κανείς στην Αθήνα μια Porsche Carrera (991), αρκεί ο οδηγός να έχει ηλικία άνω των 25 ετών. Επίσης το ποσό αυτό καλύπτει μόνο 100 χλμ., οπότε όσα παραπάνω γράψει το κοντέρ θα πληρωθούν εξτρά. Με τα ίδια χρήματα και προϋποθέσεις, εταιρεία ενοικιάσεων πολυτελών αυτοκινήτων προσφέρει και την Maserati GranTurismo S.

Για όσους ψάχνουν να ενοικιάσουν Ferrari η Lamborghini και τη θέλουν στην Αθήνα, θα πρέπει να αναζητήσουν εταιρείες του εξωτερικού, που κάνουν αυτή τη δουλειά. Ενδεικτικά, το κόστος 7 ημερών (1.400 χλμ.) για μια Ferrari 812 Superfast ξεκινάει από 21.000 ευρώ! Επιπλέον, χρεώνεται 250 ευρώ τη μέρα πρόσθετη ασφάλιση και 9 ευρώ κάθε παραπάνω χιλιόμετρο από το προκαθορισμένο. Στους όρους της ενοικίασης είναι και η εγγύηση του ποσού των 100.000 ευρώ σε περίπτωση ατυχήματος.

Υπάρχει και η… φθηνότερη επιλογή της Lamborghini Avantador LP 700–4 στην τιμή των 18.850 ευρώ για 7 μέρες (1.400 χλμ.), με παρόμοια τα υπόλοιπα επιπλέον ποσά.

Αν πάλι τύχει να ταξιδέψετε στη Γερμανία, Γαλλία, Μονακό και Ελβετία, οι επιλογές είναι πολύ περισσότερες. Ενδεικτικά με 3.800 ευρώ τη μέρα μπορείτε να νοικιάσετε μια Lamborghini Aventador LP 700-4 Pirelli Edition, με 2.600 ευρώ τη μέρα μια McLaren 720S, με 2.200 ευρώ μια Ferrari 488 Spider, με 2.000 ευρώ μια Aston Martin DB11 Volante, με 1.200 ευρώ μια Mercedes-AMG GT S κ.λπ. Λεφτά με τη σέσουλα να υπάρχουν και μπορεί κανείς να οδηγήσει, έστω και για μια μέρα ονειρεμένα υπεραυτοκίνητα.

Πηγή: autogreeknews.gr