Νέο μικρό παγκόσμιο crossover VW Nivus

Την πρώτη εικόνα του νέου μικρού CUV (Crossover Utility Vehicle) μοντέλου Nivus παρουσίασε η VW, το οποίο θα κάνει αύριο πρεμιέρα στη Βραζιλία, όπου και εξελίχθηκε. Όμως εκτός από τη Νότια Αμερική, η VW σχεδιάζει το λανσάρισμα και την παραγωγή του και στην Ευρώπη.

Νέο μικρό παγκόσμιο crossover VW Nivus

Το Nivus αρχικά θα λανσαριστεί στην πολύ μεγάλη αγορά της Βραζιλίας, ενώ αργότερα εντός του έτους θα διατεθεί στην Αργεντινή και σε άλλες χώρες της Νοτίου Αμερικής, από το 2021.

Μακροπρόθεσμα το Nivus θα κυκλοφορήσει και σε διεθνές επίπεδο, όπως και στη Γηραιά Ήπειρο. Κατά συνέπεια, το Nivus είναι ένα Volkswagen που έχει αναπτυχθεί στη Νότια Αμερική, αλλά προορίζεται επίσης για παραγωγή και πώληση σε άλλες περιοχές του κόσμου.

Το 2020, η Volkswagen do Brasil σχεδιάζει τη μεγαλύτερη καμπάνια προϊόντων της μάρκας στη Νότια Αμερική με συνολικά 20 νέα προϊόντα. Το Nivus αναπτύσσει ένα νέο τμήμα στη βραζιλιάνικη αγορά με ένα μοντέρνο σχεδιασμό που συνδυάζει στοιχεία SUV και κουπέ.

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα μοντέλα στην κατηγορία των μικρών οχημάτων με χωρητικότητα χώρου αποσκευών 415 λίτρων. Το Nivus βασίζεται στην πλατφόρμα MQB και θα κατασκευαστεί στο εργοστάσιο Anchieta (Sao Bernardo do Campo, Βραζιλία) χρησιμοποιώντας προηγμένες διαδικασίες παραγωγής.

Πηγή: autogreeknews.gr

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας