Πρώτη αποκάλυψη της νέας Mercedes S-Class

Λίγες μέρες μετά τη διαρροή φωτογραφιών της νέας Mercedes S-Class με καμουφλάζ στο αμάξωμα, η έβδομη γενιά του κορυφαίου σεντάν κάνει την πρώτη επίσημη εμφάνισή του και μας αποκαλύπτει το εμπρός άκρο.

Πρώτη αποκάλυψη της νέας Mercedes S-Class

Όπως βλέπουμε από τη φωτογραφία, η νέα S-Class διαθέτει πιο λεπτά φωτιστικά σώματα, μεγαλύτερη τρισδιάστατη μάσκα, πιο σφηνοειδές ρύγχος και ένα φαρδύ αεραγωγό στον προφυλακτήρα.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, το μήκος θα φτάνει τα 5,25 μ. και τα 5,4 μ. στην έκδοση με το μακρύ μεταξόνιο. Βασιζόμενη στην πλατφόρμα MRA, η νέα S-Class θα ανεβάσει την πολυτέλεια στην αυτοκίνηση στο επόμενο επίπεδο.

Η νέα ναυαρχίδα της Mercedes έχει προγραμματιστεί για το δεύτερο 6μηνο του 2020. Θα χρησιμοποιεί τα υβριδικά σύνολα με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου χωρητικότητας 2.9 και 3.0 λίτρων, με ηλεκτρική αυτονομία που θα φτάνει μέχρι τα 100 χιλιόμετρα.

Ακόμα και η κορυφαία έκδοση, η S 63, θα είναι υβριδική και ο 4.0 λτ. twinturbo V8 αναμένεται να ξεπερνά τους 620 ίππους. Πέραν των υβριδικών, θα υπάρχει και αμιγώς ηλεκτρική έκδοση κατά πάσα πιθανότητα με την ονομασία EQ S, με αποδόσεις που θα φτάνουν έως και πιο πάνω από τους 550 ίππους και αυτονομία γύρω στα 500 χλμ.

Πηγή: autogreeknews.gr