Πόσο κάνει το πρώτο ηλεκτρικό Mazda MX-30;

Το Mazda MX-30 είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας, το οποίο εντάσσεται στα compact SUV κι η παραγωγή του ξεκίνησε στις 19 Μαΐου, στο εργοστάσιο Ujina No. 1 στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας.

Πόσο κάνει το πρώτο ηλεκτρικό Mazda MX-30;

Τα πρώτα μοντέλα παραγωγής αναμένονται στις αγορές της Ευρώπης το φθινόπωρο. Σε ότι αφορά τη τιμή του, αυτή στη Γερμανία ξεκινάει από τα 33.490 ευρώ, αλλά με τα οφέλη απόκτησης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου (κι όπως ανακοινώνει κι η Mazda στο γερμανικό της site) η τιμή (πάλι στη Γερμανία) κατεβαίνει στα 27.420 ευρώ!

Σε αυτό το σημείο να θυμίσουμε, πως το νέο και πολλά υποσχόμενο Mazda MX-30 κινείται από το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης e-Skyactiv. Αυτό αποτελείται από έναν ηλεκτροκινητήρα με δύναμη 145 ίππων, ο οποίος τροφοδοτείται από μια μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 35,5 kWh, με την κίνηση να μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς. Σύμφωνα με τη Mazda, η αυτονομία του αγγίζει τα 200 χλμ., με την μπαταρία να φορτίζει έως το 80% της συνολικής της χωρητικότητας εντός 40 λεπτών με τη χρήση ταχυφορτιστή.

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, το MX-30, εντάσσεται στην compact SUV κατηγορία, με το μήκος του αμαξώματος να αγγίζει τα 4.395 χλστ., το πλάτος τα 1.795 χλστ., ενώ το ύψος τα 1.570 χλστ. Σχεδιαστικά, το ηλεκτρικό Mazda ενστερνίζεται τη σχεδιαστική φιλοσοφία Kodo, με το highlight να είναι οι αντικριστά ανοιγόμενες πόρτες, οι οποίες αποκαλύπτουν το ποιοτικό κι οδηγοκεντρικό εσωτερικό του.

Πηγή: autogreeknews.gr