Ζει το Nissan Almera; Ζει και πωλείται νέο

Το Nissan Almera ήταν μαζί με το Sunny, από τα δημοφιλέστερα αυτοκίνητα της ελληνικής αγοράς, πριν εμφανιστεί το Qashqai και τους κλέψει τη δόξα. 

 Ζει το Nissan Almera; Ζει και πωλείται νέο

Το Nissan Almera ήταν μαζί με το Sunny, από τα δημοφιλέστερα αυτοκίνητα της ελληνικής αγοράς, πριν εμφανιστεί το Qashqai και τους κλέψει τη δόξα. Στην Ευρώπη η Nissan αποσύρθηκε από τα μικρομεσαία χάτσμπακ και σεντάν, μετά και από τα μοντέλα Tiida και Pulsar, όμως στις υπόλοιπες αγορές του κόσμου έχει ισχυρή παρουσία.

Το Almera εξακολουθεί να υπάρχει στην γκάμα της Nissan και συγκεκριμένα στην Ταϊλάνδη, όπου λανσαρίστηκε το νέο μοντέλο, το Νοέμβριο του 2019. Το ίδιο αυτοκίνητο αλλά με την ονομασία Versa πωλείται στις Η.Π.Α. με διαφορετικό κινητήρα. Παράλληλα, υπάρχει και στη Νότιο Αφρική Nissan Almera, αλλά πρόκειται για παλαιότερο μοντέλο. Ουσιαστικά όμως o συνεχιστής του Almera που γνωρίζαμε είναι το Sentra που πωλείται στις Η.Π.Α. και είναι ένα σύγχρονο σεντάν τύπου κουπέ, μήκους 4,6 μ., το οποίο βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με αυτή του Qashqai, την CMF-C.

Το εικονιζόμενο Almera που πωλείται στην Ταϊλάνδη, αποτελεί ουσιαστικά την οικογενειακή, σεντάν έκδοση του νέου Micra. Το αμάξωμά του με το σφηνοειδές προφίλ έχει μήκος 4.495 χλστ., πλάτος 1.740 χλστ., ύψος 1.460 χλστ. και μεταξόνιο 2.620 χλστ. Όπως μπορείτε να δείτε από τις φωτογραφίες, το εσωτερικό του Almera είναι ίδιο με αυτό του Micra, όμως το μεγαλύτερο μήκος και μεταξόνιο εξασφαλίζουν περισσότερους χώρους για επιβάτες και αποσκευές.

Την κίνηση του Ταϊλανδέζικου Nissan Almera αναλαμβάνει το 1.0 λτ. Turbo μηχανικό σύνολο των 100 ίππων στις 5.000 σ.α.λ. και με ροπή 152 Nm στις 2.400-4.000 σ.α.λ., συνδυασμένο αποκλειστικά με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων Xtronic CVT κιβώτιο ταχυτήτων.

Οι τιμές του Almera κυμαίνονται από 499.000 έως 639.000 μπατ (14.404 – 18.445 ευρώ), ανάλογα το επίπεδο εξοπλισμού.

Πηγή: autogreeknews.gr