Αυτό είναι το νέο Ford Puma ST!

Την πρώτη επίσημη εμφάνισή του κάνει το νέο σπορ κόμπακτ SUV Puma ST, για το οποίο η Ford αποκαλύπτει τη φωτογραφία που βλέπετε. Κάποια βασικά εξωτερικά στοιχεία διακρίνονται και σίγουρα το αυτοκίνητο θα είναι αρκετά δυναμικό σε κάθε επίπεδο.

Αυτό είναι το νέο Ford Puma ST!

Στο εμπρός άκρο διακρίνεται το λογότυπο ST στη μάσκα, ο πιο σπορ προφυλακτήρας με το σπόιλερ και οι ζάντες αλουμινίου με το ίδιο σχέδιο με εκείνες του Fiesta ST. Άλλωστε τα δύο αυτά μικρά Ford θα μοιράζονται και τα μηχανικά μέρη, όπως θα είναι και ο κινητήρας. Ωστόσο, θα υπάρχουν διαφορετικές ρυθμίσεις λόγω του μεγαλύτερου όγκου και βάρους του Puma ST.

Σύμφωνα με την Ford, το Puma ST αναμένεται να είναι ασυναγώνιστο στις στροφές, χάρη στο μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, αλλά και στο σύστημα Torque Vectoring το οποίο θα φροντίζει για την κατανομή της ροπής ανάλογα με τη διαθέσιμη πρόσφυση, με το set up να ολοκληρώνεται από τη νέα ανάρτηση με σπορ αμορτισέρ.

Λογικά, το Puma ST θα τροφοδοτείται με τον 1.5 λτ. EcoBoost 3κύλινδρο κινητήρα των 200 ίππων και 290 Nm ροπής. Το μηχανικό αυτό σύνολο επιταχύνει το Fiesta ST στο 0-100 χλμ./ώρα σε 6,5 δλ. και η μέγιστη ταχύτητα φτάνει τα 232 χλμ./ώρα. Ίσως το Puma ST να είναι ελάχιστα πιο αργό, αν τελικά «φοράει» τον ίδιο κινητήρα του Fiesta ST.

Πηγή: autogreeknews.gr