Πόσο κάνουν οι Alfa Romeo Giulia GTA και GTAm;

Η Alfa Romeo αναβίωσε τις θρυλικές GTA και GTAm, με τη μορφή της Giulia και δημιούργησε ένα από τα πιο εντυπωσιακά -αλλά και ποθητά- αυτοκίνητα της δεκαετίας.

Πόσο κάνουν οι Alfa Romeo Giulia GTA και GTAm;

Η φλογερή Ιταλίδα, βασίζεται στην Giulia Quadrifoglio διαθέτει βελτιωμένη αεροδυναμική και κράτημα στο δρόμο, αλλά και μείωση του βάρους. Η ενεργή αεροδυναμική μελετήθηκε ειδικά για να αυξήσει την πίεση προς την άσφαλτο με τεχνικές που προέρχονται απευθείας από τη Formula 1. Τα αεροδυναμικά βοηθήματα στον εμπρός προφυλακτήρα, στα μαρσπιέ, η ειδική πίσω αεροτομή και το ενεργό εμπρός σπλίτερ συνδράμουν στη βελτίωση της σταθερότητας στις πολύ υψηλές ταχύτητες που μπορεί εύκολα να αναπτύξει η νέα Giulia GTA.

Στην Giulia GTAm τα αεροδυναμικά βοηθήματα είναι διαφορετικά και σχεδιασμένα για να εξασφαλίζουν ένα τέλεια ισορροπημένο φορτίο δυνάμεων σε υψηλές ταχύτητες. Για την κίνηση φροντίζει ο αλουμινένιος κινητήρας 2.9 V6 Bi–Turbo με απόδοση 540 ίππων στην GTA, χάρη στις αλλαγές που έκαναν οι μηχανικοί της Alfa Romeo.

Το συνολικό βάρος στην Giulia GTA έχει μειωθεί κατά 100 ολόκληρα κιλά, χάρη στη χρήση ελαφριών υλικών, όπως είναι ανθρακόνημα στη μετάδοση κίνησης, στο καπό, στην οροφή, στον εμπρός προφυλακτήρα, στα εμπρός φτερά και στις προσθήκες των πίσω φτερών. Στη μείωση του βάρους συμβάλλουν και τα σπορ καθίσματα της Sabelt με τις ζώνες των 6 σημείων. Επιπλέον έχει γίνει χρήση αλουμινίου στον κινητήρα, στις πόρτες, στις αναρτήσεις και σε διάφορα ακόμα τμήματα, ενώ πολυανρθακική ρητίνη έχει χρησιμοποιηθεί στα πίσω παράθυρα. Το συνολικό βάρος της Giulia GTAm έχει πέσει στα 1.520 κιλά και σε συνδυασμό με τους 540 ίππους εξασφαλίζεται αναλογία 2,82 κιλών ανά ίππο. Η επιτάχυνση των 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε μόλις 3,6 δευτερόλεπτα.

Για να κάνει ακόμα πιο ξεχωριστή την περιορισμένη παραγωγή των 500 κομματιών, το Centro Stile Alfa Romeo δημιούργησε μια σειρά από αγωνιστικά χρώματα, που αντλούν έμπνευση από το παρελθόν και θα διατεθούν για λίγες GTA και GTAm. Πόσο κοστίζουν, όμως, οι δυο «κυρίες»; Οι τιμές των νέων Alfa Romeo Giulia GTA και Giulia GTAm ξεκινούν από 143.000 ευρώ και 147.000 ευρώ προ φόρων αντίστοιχα σε όλη την Ευρώπη. Ενδεικτικά, στην Ιταλία με 22% ΦΠΑ κοστίζουν από 175.000 ευρώ και 180.000 ευρώ αντίστοιχα.

Πηγή: autogreeknews.gr