Ξεθαμπώνουν τα φανάρια με WD-40; (video)

Το θάμπωμα των εμπρός φωτιστικών σωμάτων είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο στα παλαιότερα αυτοκίνητα, και κατά καιρούς έχουμε δει πολλούς και διάφορους τρόπους για να επανέλθει η αρχική τους καθαρότητα.

Ξεθαμπώνουν τα φανάρια με WD-40; (video)

Το θάμπωμα των εμπρός φωτιστικών σωμάτων είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο στα παλαιότερα αυτοκίνητα, το οποίο προκαλείται από τις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου. Εκτός από το ότι τα θαμπωμένα φανάρια δείχνουν το αυτοκίνητο πιο παλιό, μειώνουν και τη φωτεινότητα. Κατά καιρούς έχουμε δει πολλούς και διάφορους τρόπους για να επανέλθει η αρχική τους καθαρότητα.

Για παράδειγμα κάποιοι έχουν πειραματιστεί με τρίψιμο του φαναριού με οδοντόκρεμα, καθαρισμό με εντομοκτόνο, ακόμα και γυάλισμα με το γνωστό αντισκωριακό ή σπρέι πολλαπλών χρήσεων WD-40. Σε κάθε περίπτωση αυτές είναι λύσεις ανάγκης και τελικά καθόλου αποτελεσματικές. Μόνο επαγγελματική δουλειά με τριβείο και ειδικές κρέμες μπορεί να επαναφέρει στην αρχική τους κατάσταση τα θαμπωμένα φανάρια και να κρατήσουν για καιρό τη γυαλάδα τους.

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε ένα πείραμα με WD-40. O «δοκιμαστής» ψεκάζει το αντισκωριακό σε ένα χαρτί κουζίνας και κατόπιν τρίβει το φανάρι, το οποίο ως δια μαγείας γίνεται ξανά διάφανο και λαμπερό! Σίγουρα άκρως εντυπωσιακό το αποτέλεσμα. Όμως, όπως αναφέρουν πολλοί στα σχόλια παρακάτω, η γυαλάδα δεν διαρκεί πολύ, αφού μετά από λίγες ώρες ή με το πλύσιμο, το φανάρι επανέρχεται ξανά στη θαμπή του κατάσταση. Τσάμπα ο κόπος μάλλον, εν τέλει.

Παρακολουθήστε παρακάτω το βίντεο:

Πηγή: autogreeknews.gr

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας