Νέο και αεροδυναμικό Audi A3 Sedan

Η Audi παρουσίασε την Sedan εκδοχή του νέου A3, η οποία διακρίνεται για το αεροδυναμικό σχήμα και τις κουπέ επιρροές του.

Νέο και αεροδυναμικό Audi A3 Sedan

Σε σχέση με το Sportback, το Sedan είναι 14 ολόκληρα εκατοστά μακρύτερο και φτάνει τα 4,49 μέτρααύξηση 4 εκατοστών σε σχέση με το προηγούμενο τετράθυρο. Το μεταξόνιο παρέμεινε ίδιο με τον προκάτοχο, στα 2,63 μέτρα, με το πλάτος να παίρνει 2 εκατοστά (1,82 μέτρα συνολικά) και το ύψος 1 (1,43 μέτρα). Οι μεγαλύτερες διαστάσεις έχουν οδηγήσει σε αύξηση του χώρου για τους αγκώνες των επιβατών, αλλά και αυτού για το κεφάλι που πλέον είναι 2 εκατοστά περισσότερος. Το πορτμπαγκάζ αριθμεί 425 λίτρα, χωρητικότητα απαράλλαχτη συγκριτικά με το απερχόμενο A3 Sedan.

Η δυναμική προσέγγιση στην εμφάνιση τονίζεται από την πολύ μεγάλη μάσκα Singleframe, το σφηνοειδές ρύγχος και την νοητή γραμμή που ενώνει τα εμπρός με τα πίσω φώτα, δημιουργώντας φαρδείς ώμους, αλλά και τις γραμμές στο κάτω μέρος των θυρών, που συνεχίζουν μέχρι τον πίσω προφυλακτήρα, ώστε να τονιστεί το μήκος του αυτοκινήτου. Τα ψηφιακά φώτα ημέρας των προβολέων Matrix LED είναι μια ακόμα καινοτομία, καθώς αποτελούνται από μια σειρά στοιχείων 15 LED (σε διάταξη 3×5) που δημιουργούν ειδικές φωτεινές υπογραφές και καθιστούν το A3 άμεσα αναγνωρίσιμο.

Από τη μεσαία κολόνα και πίσω, η γραμμή της οροφής κλίνει προς το πίσω μέρος δημιουργώντας μια αίσθηση κουπέ. Πέρα από το αισθητικό κομμάτι, η διαμόρφωση του νέου A3 Sedan ευνοεί την αεροδυναμική απόδοση, κατεβάζοντας τον συντελεστή οπισθέλκουσας στο 0,25 (-0,04 σε σχέση με πριν). Η διαμόρφωση των εξωτερικών καθρεπτών, η προσεκτική κάλυψη μέρους του πατώματος και οι ενεργές γρίλιες στη μάσκα, μαζί με τον μεγαλύτερο διαχύτη πίσω, συντελούν στη ροή του αέρα γύρω και κάτω από το σώμα του Sedan.

Ο σπορ, εκλεπτυσμένος σχεδιασμός συνεχίζεται στο εσωτερικό. Το ταμπλό του A3 Sportback είναι πλήρως εστιασμένο στον οδηγό. Χρησιμοποιεί οικεία στοιχεία από τα μοντέλα μεγαλύτερων κατηγοριών της μάρκας και είναι εξοπλισμένο με οθόνη αφής 10,1 ιντσών ως στάνταρ, που είναι ενσωματωμένη στην κεντρική κονσόλα. Αυτή αναγνωρίζει τα γράμματα που εισάγονται με το χέρι, παρέχει ακουστική ανατροφοδότηση και μπορεί να ελεγχθεί χρησιμοποιώντας φυσικό φωνητικό έλεγχο.

Ο πίνακας οργάνων, τον οποίο ο οδηγός χειρίζεται με το πολυλειτουργικό τιμόνι, είναι επίσης στάνταρ ψηφιακός. Το Audi virtual cockpit προσφέρει πρόσθετες λειτουργίες όπως μια μεγάλη οθόνη του χάρτη πλοήγησης. Η έκδοση plus έχει οθόνη 12,3 ιντσών και προσφέρει τρεις διαφορετικές όψεις, συμπεριλαμβανομένων γραφικών με σπορ εμφάνιση. Διαθέσιμο και προαιρετικό head-up display που προβάλλει σημαντικές πληροφορίες στο παρμπρίζ.

Το νέο A3 Sedan θα διατεθεί αρχικά με τρεις εκδόσεις κινητήρων – έναν 1.5 TFSI με 150 PS και έναν 2.0 TDI που αποδίδει 116 PS ή 150 PS. Η ισχύς μεταδίδεται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι ταχυτήτων ή το Stronic επτά σχέσεων, ο μοχλός επιλογής του οποίου έχει τώρα πιο compact σχήμα ενώ οι αλλαγές είναι ακόμα πιο γρήγορες. Λίγο μετά το λανσάρισμα, η Audi θα παρουσιάσει και άλλες εκδόσεις κινητήρων, συμπεριλαμβανομένων των εξηλεκτρισμένων συστημάτων κίνησης και των εκδόσεων quattro.

Οι παραγγελίες του νέου A3 Sedan ξεκινούν στη Γερμανία άμεσα, με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές να ακολουθούν. Tο λανσάρισμα του νέου Audi A3 Sedan στην Ελλάδα υπολογίζεται να ακολουθήσει με διαφορά ενός-δύο μηνών το αντίστοιχο λανσάρισμα του νέου A3 Sportback, το οποίο αναμένεται αρχές φθινοπώρου, με τις τιμές να ανακοινώνονται λίγο πριν.

Πηγή: autogreeknews.gr