Τι θα γίνει με τη νέα Alfa Romeo Alfetta;

Υπήρξαν πολλές αναφορές σχετικά με την αναβίωση της νέας μεγάλης Alfa Romeo Alfetta.

Τι θα γίνει με τη νέα Alfa Romeo Alfetta;

Τα τελευταία χρόνια και ειδικά μετά το λανσάρισμα της άκρως δυναμικής Gulia, η οποία έφερε ξανά στο προσκήνιο την πίσω κίνηση, υπήρξαν πολλές αναφορές σχετικά με την αναβίωση της νέας μεγάλης Alfa Romeo Alfetta. Αυτή θα τοποθετούνταν στο υψηλότερο σκαλί τις γκάμας της ιταλικής μάρκας και θα ανταγωνιζόταν το γερμανικό κυρίως κατεστημένο των Audi A6, BMW Σειρά 5 και Mercedes E-Class.

Ωστόσο, μετά το θάνατο του Sergio Marchionne υπήρξαν ανατροπές, ενώ τα πάνω – κάτω ήρθαν και μετά την συμφωνία για από κοινού συγχώνευση των εταιρειών PSA και FCA. Ακόμα δεν έχει υπάρξει κάποιο «τέκνο» από το «πάντρεμα» των δύο ομίλων, όμως στο προσεχές μέλλον αναμένεται να δούμε πολλά.

Στα άμεσα πλάνα της Alfa Romeo είναι να παρουσιάσει το νωρίτερο για το 2021 ένα νέο μικρομεσαίο SUV, με βάση την Tonale, που εμφανίστηκε ως πρωτότυπο μοντέλο πριν από ένα χρόνο. Με τα τότε δεδομένα, η Tonale θα ήταν το πρώτο εκ των 6 plug-in υβριδικών που είχε προγραμματίσει να λανσάρει η Alfa Romeo μέχρι το 2022. Παράλληλα, προ λίγων ημερών οι Ιταλοί επισημοποίησαν το τέλος παραγωγής για την Alfa Romeo Giulietta, στο τέλος της χρονιάς.

Ο φάκελος «Alfetta» φαίνεται όμως ότι δεν έκλεισε οριστικά και ότι υπάρχει μια ακτίνα φωτός για την αναβίωσή της, μετά την συμφωνία PSA – FCA. Παρόλο που στην Ευρώπη τα μεγάλα σεντάν έχασαν το κοινό τους λόγω των πολυτελών SUV, σε άλλα μέρη του πλανήτη, όπως στην Κίνα και στην Αμερική, παραμένουν δημοφιλή. Φυσικά όλα εξαρτώνται από τον CEO Carlos Tavares, ο οποίος έχει αφήσει ανοιχτό και το παράθυρο για την Lancia. Δεν αποκλείεται η μεγάλη Alfa Romeo να βασίζεται σε πλατφόρμα του ομίλου PSA, αφού σύμφωνα με τις επιταγές της εποχής θα πρέπει να διαθέτει και εξηλεκτρισμένη έκδοση. Όμως θα πρέπει να κάνουμε υπομονή για αρκετό καιρό ακόμα, μέχρι να ξεδιαλύνει η κατάσταση.

Πηγή: autogreeknews.gr