«Άκυρο» για το επόμενο Ford Focus RS

Το τελευταίο διάστημα «σκοτείνιασε» ιδιαίτερα το τοπίο γύρω από το Ford Focus RS.

«Άκυρο» για το επόμενο Ford Focus RS

Εδώ και πολλούς μήνες παρακολουθούσαμε τις εξελίξεις γύρω από το ενδεχόμενο νέου Focus RS. Το τελευταίο διάστημα «σκοτείνιασε» ιδιαίτερα το τοπίο, με τη Ford να δηλώνει πως μόνο ως υβριδικό θα κατάφερνε να συνεχίσει. Τελικά δεν πρόκειται να συμβεί καθόλου.

Αυτό ισχυρίζεται το γαλλικό σάιτ Caradisiac που επικαλείται πηγές από το «Μπλε Οβάλ». Σύμφωνα με αυτές, η Ford αποφάσισε να αφήσει χωρίς αντικαταστάτη το Focus RS τρίτης γενιάς, καθώς δεν μπόρεσε να βρει τη χρυσή τομή με τις νόρμες εκπομπών ρύπων. Ο εταιρικός μέσος όρος εκπομπής CO2 από του χρόνου θα πρέπει να περιορίζεται στα 95 γρ./χλμ. Οι μηχανικοί έβαλαν τα δυνατά τους να εξελίξουν ένα υβριδικό σύστημα, που να συνδυάζει τις επιδόσεις και το Drift Mode του σημερινού με την ανάγκη για ελάχιστο ενεργειακό αποτύπωμα. Κάτι τέτοιο ωστόσο κατέστη ανέφικτο -τουλάχιστον σε λογικά πλαίσια κόστους.

Η φημολογία, πριν από τη διαφαινόμενη ματαίωση του νέου RS, ήθελε ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα και θερμικό μοτέρ 2,3 λίτρων μπροστά, με κάποιου είδους ηλεκτρικό Drift Mode. Η θεωρία από την πράξη, βέβαια, ουδεμία σχέση έχει πολλές φορές. Ειδικά όταν θα πρέπει να τηρηθεί συγκεκριμένο κοστολόγιο ώστε να μην καταδικαστεί εμπορικά μια προσπάθεια. Οι αριθμοί δεν βγήκαν για τη Ford, οπότε το μπροστοκίνητο ST των 280 ίππων παραμένει στην κορυφή της γκάμας.

Πηγή: autogreeknews.gr