Θα αγοράζατε νέο Nissan Sunny ή Qashqai;

Η Nissan είναι μία από τις πιο δημοφιλείς εταιρείες αυτοκινήτου στην Ελλάδα, με μοντέλα που έχουν γράψει και συνεχίζουν να γράφουν τη δική τους ιστορία. Βέβαια τα «θέλω» του αγοραστικού κοινού άλλαξαν με τα χρόνια και από τη λατρεία που υπήρχε στα σεντάν περάσαμε στα SUV.

Θα αγοράζατε νέο Nissan Sunny ή Qashqai;

Πριν από αρκετά χρόνια, το δημοφιλέστερο μοντέλο της Nissan στη χώρα μας, το Sunny, αγαπήθηκε πολύ, ειδικά στις δύο τελευταίες γενιές του που κατασκευάστηκαν στην Ελλάδα. Μετά το διαδέχτηκε το επίσης επιτυχημένο εμπορικά Almera, όμως τη μεγάλη ανατροπή έκανε η Nissan το 2016, με το πρώτο μικρομεσαίο SUV μοντέλο της, το Qashqai. Αυτό με την σειρά του έγινε γρήγορα best seller και επί σειρά ετών βρίσκεται στην πρώτη θέση των SUV στην εγχώρια αγορά.

Στην αντίπερα όχθη όμως του Ατλαντικού και συγκεκριμένα στις Η.Π.Α., τα δύο αυτά μοντέλα συνυπάρχουν, αλλά όχι με ονόματα που γνωρίζουμε. Συγκεκριμένα πρόκειται για το Sentra, το οποίο σε άλλες χώρες πωλείται και με τις ονομασίες Pulsar, Sylphy ή Sunny παλαιότερα, ενώ το Rogue Sport είναι το «δικό μας» Qashqai.

Υπάρχει και το X-Trail, με την ονομασία Rogue (χωρίς το συνθετικό Sport). Από πλευράς πωλήσεων, τo 2019 ταξινομήθηκαν στις Η.Π.Α. 184.618 Sentra και 340.447 Rogue (μαζί με το Sport). Σε επίπεδο τιμών, το Sentra ξεκινά από 19.090 δολάρια (18.230 ευρώ), ενώ το Rogue Sport κοστίζει αρκετά πιο ακριβά, από 23.240 δολάρια (21.285 ευρώ).

Συγκρίνοντας τις διαστάσεις τους, το Sentra με το δυναμικό 4θυρο τύπου κουπέ αμάξωμα έχει μήκος 4.640 χλστ., πλάτος 1.816 χλστ., ύψος 1.445 χλστ. και μεταξόνιο 2.713 χλστ. Το Rogue Sport είναι αρκετά πιο κοντό και ψηλό, αφού και έχει μήκος 4.386 χλστ., πλάτος 1.836 χλστ., ύψος 1.587 χλστ. και μεταξόνιο 2.647 χλστ.

Στο εσωτερικό του Sentra ξεχωρίζουν οι 3 κυκλικοί αεραγωγοί στην κεντρική κονσόλα, μαζί με την οθόνη αφής των 8 ιντσών και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων των 4,2 ιντσών. Όλες οι λειτουργίες συνδεσιμότητας (Apple CarPlay και Android Auto) είναι παρούσες, από κοινού με το πακέτο συστημάτων ασφαλείας Safety Shield 360 της Nissan. Επίσης, ο χώρος αποσκευών έχει χωρητικότητα 405 λτ. To Rogue Sport είναι ίδιο μέσα με το Qashqai, που σημαίνει ότι προσφέρει πολύ καλή ποιότητα και χώρους (430 λτ.).

Για την κίνηση του Sentra υπάρχει ένα μόνο μηχανικό σύνολο. Πρόκειται για τον άμεσου ψεκασμού CVTC (Continuously Variable Valve Timing Control) ατμοσφαιρικό 2.0 λτ. με απόδοση 149 ίππων στις 6.400 σ.α.λ. και 198 Nm ροπής στις 4.400 σ.α.λ., συνδυαζόμενο αποκλειστικά με το κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης Xtronic. Ένας διαθέσιμος κινητήρας υπάρχει και για το Rogue Sport.

Είναι ο ίδιος MR20DD 2λιτρος ατμοσφαιρικός με 141 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και με ροπή 199 Nm στις 4.400 σ.α.λ., με κίνηση 2WD ή 4WD. Αντίστοιχη δομή έχουν και οι ανεξάρτητες σε όλους τους τροχούς αναρτήσεις τους με τους πολλαπλούς συνδέσμους στον πίσω άξονα.

Εξωτερικά και στο εσωτερικό τους υπάρχουν πολλές διαφορές, όμως κάτω από το αμάξωμα έχουν κοινά στοιχεία. Εσείς, θα θέλατε στην Ελλάδα το σπορτίφ Sentra ως νέο Sunny (αλλά με 1.33 λτ. κινητήρα βενζίνης ή 1.5 ντίζελ), ή θα επιλέγατε το Qashqai;

Πηγή: autogreeknews.gr