Ποιο είναι το αγαπημένο γράμμα της Toyota;

Ένας κολοσσός της αυτοκινητοβιομηχανίας όπως είναι η Toyota έχει εκατοντάδες μοντέλα υπό τη «σημαία» του, πολλά εκ των οποίων με διαφορετικές ονομασίες αναλόγως αγοράς.

Ποιο είναι το αγαπημένο γράμμα της Toyota;

Ένας κολοσσός της αυτοκινητοβιομηχανίας όπως είναι η Toyota έχει εκατοντάδες μοντέλα υπό τη «σημαία» του, πολλά εκ των οποίων με διαφορετικές ονομασίες αναλόγως αγοράς. Από το 1933 που άρχισε να κατασκευάζει αυτοκίνητα, η φίρμα από το Αΐτσι επιδεικνύει ιδιαίτερη αγάπη προς ένα συγκεκριμένο γράμμα όταν είναι να «βαφτίσει».

Τα τελευταία χρόνια και για την Ευρώπη, η λατινική κατάληξη «-is» χαρακτηρίζει τα δημοφιλέστερα μοντέλα της: Auris, Avensis, Yaris. Μοναδική εξαίρεση το RAV4. Από αυτά, το μόνο που συνεχίζει είναι το Yaris, καθώς το Avensis καταργήθηκε και το Auris επέστρεψε στο διαχρονικό Corolla. Κοινό σημείο τους; Το γράμμα «C»! Αν ανατρέξουμε στο ιστορικό των Ιαπώνων, διαπιστώνουμε πως τα αυτοκίνητα-ορόσημά τους έχουν ονόματα που ξεκινούν με το τρίτο γράμμα της βρετανικής αλφάβητου: Corona, Corolla, Carina, Celica, Century, Crown, Camry, ακόμα και το Land Cruiser θα μπορούσε να συμπεριληφθεί ελαφρώς καταχρηστικά. Η Supra δε, ξεκίνησε την καριέρα της ως «Celica Supra». Κάτι που σημαίνει πως, εξαιρουμένων των Hilux, Starlet και RAV4, όλα τα μοντέλα που συνθέτουν τη δομή της Toyota ως αυτοκινητοβιομηχανίας ξεκινούν από «C».

Μάλιστα, για να έχετε ακόμα περισσότερες πληροφορίες να ασχολείστε στην καραντίνα, 4 εξ αυτών τελειώνουν σε «A» (Corona, Corolla, Carina, Celica, συν το Caldina που ήταν η ονομασία του Carina σε κάποιες αγορές), ενώ παρατηρείται μια έφεση στα τρισύλλαβα ονόματα. Δεν υπάρχει κάποια επίσημη εξήγηση για τον ονοματολογικό ψυχαναγκασμό της Toyota, αν και η κοινή λογική συστήνει πως η επιλογή των τρισύλλαβων ακολουθεί επιταγές ευκολίας εκφοράς. Για το γράμμα «C» πάντως, επικρατεί μυστήριο.

Μια υπόθεση θα μπορούσε να το συνδέσει με το σήμα, καθώς κοιτώντας το βλέπει κανείς νοερά το εν λόγω γράμμα, όπως και αυτά που συνθέτουν το όνομα της ίδιας της εταιρίας. H Toyota, βέβαια, δεν είναι η μόνη με εμμονή στο «C», καθώς και η Chevrolet μοιράζεται το συγκεκριμένο «φετίχ», σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό (Camaro, Corvette, Cobalt, Chevelle, Chevette, Caprice, Citation, Celebrity, Colorado, Cavalier, Captiva, Corvair, Cruze).

Πηγή: autogreeknews.gr