Οι τιμές των νέων Audi RS 5 στην Ελλάδα

Μετά την παρουσίαση του νέου Α5 και έχοντας συμπληρώσει 25 χρόνια ιστορίας με την οικογένεια σπορ μοντέλων RS, η Audi προχώρησε σε ριζική ανανέωση και του RS 5.

Οι τιμές των νέων Audi RS 5 στην Ελλάδα

Μετά την παρουσίαση του νέου Α5 και έχοντας συμπληρώσει 25 χρόνια ιστορίας με την οικογένεια σπορ μοντέλων RS, η Audi προχώρησε σε ριζική ανανέωση και του RS 5.

Εξωτερικά, τα ανανεωμένα Audi RS 5 Coupe και RS 5 Sportback διαθέτουν πλατύτερη κι ελαφρώς πιο επίπεδη μάσκα, ενώ πιο δυναμικό σχεδιασμό έχουν και οι προφυλακτήρες. Επίσης, η γκάμα των RS 5 Coupe και RS 5 Sportback εμπλουτίζεται με τους χρωματισμούς Turbo Blue και Tango Red, την ώρα που η οροφή του πρώτου είναι κατασκευασμένη από ανθρακονήματα μειώνοντας έτσι το συνολικό βάρος κατά 4 κιλά.

Αλλαγές όμως συντελέστηκαν και στην καμπίνα, όπου η μεγαλύτερη εντοπίζεται στην ψηφιακή οθόνη αφής των 10,1 ιντσών. Στον προαιρετικό εξοπλισμό υπάρχει και το Audi virtual cockpit plus, με οθόνη 12,3 ιντσών, με τον οδηγό να μπορεί να επιλέξει μεταξύ πολλαπλών οθονών πληροφόρησης.

Σε ότι αφορά τον κινητήρα, η καρδιά των RS 5 είναι ο γνωστός TFSI twin-turbo V6 κινητήρας, χωρητικότητας 2.9 λίτρων με ισχύ 450 ίππων και 600 Nm ροπής. Κάθε ένας από τους δύο υπερσυμπιεστές του 2,9 TFSI έχει αναλάβει τη μία πλευρά κυλίνδρων, με μέγιστη πίεση φόρτισης (σχετική) 1,5 bar. Η διαδικασία του 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 3,9 δλ. με την τελική να αγγίζει τα 280 χλμ./ώρα. Προαιρετικά, τα RS 5 Coupe και RS 5 Sportback μπορούν να εφοδιαστούν με την ρυθμιζόμενη ανάρτηση Dynamic Ride Control και τροχούς 20 ιντσών.

Η δύναμη περνάει και στους τέσσερις τροχούς μέσω του αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων tiptronic και της τετρακίνησης quattro. Σε κανονική λειτουργία οδήγησης, το κεντρικό διαφορικό κατανέμει δυνάμεις λίγο περισσότερο προς τα πίσω – 40% καταλήγει στον εμπρόσθιο άξονα και 60% στον πίσω. Εάν η ολίσθηση εμφανιστεί σε έναν άξονα, το μεγαλύτερο μέρος της ροπής μετατοπίζεται γρήγορα στον άλλο – μέχρι 70% προς τα εμπρός ή έως 85% προς τον πίσω.

Ο οδηγός μπορεί να ρυθμίσει τη λειτουργία των αποσβεστήρων μέσω του στάνταρ Audi drive select σε τρεις φάσεις. Το Audi drive select επηρεάζει τη διαχείριση του κινητήρα και του κιβωτίου ταχυτήτων, το υδραυλικό τιμόνι, την ανάρτηση, το αθλητικό διαφορικό quattro, τον ήχο του κινητήρα και τον αυτόματο κλιματισμό. Υπάρχουν πέντε προφίλ διαθέσιμα: Comfort, Auto, Dynamic, καθώς και δύο νέες, λειτουργίες RS1 και RS2, οι οποίες είναι παραμετροποιήσιμες από τον οδηγό.

Τα νέα RS 5 Coupé και RS 5 Sportback διαθέσιμα άμεσα για παραγγελία και στην Ελλάδα, με ίδια προτεινόμενη τιμή λιανικής, 127.700 ευρώ.

Πηγή: autogreeknews.gr