Πόσο επιβλαβής είναι η μυρωδιά του καινούργιου;

Ποιος να το περίμενε ότι η αγαπημένη μυρωδιά του καινούργιου αυτοκινήτου μπορεί να είναι επιβλαβής για την υγεία...

Πόσο επιβλαβής είναι η μυρωδιά του καινούργιου;

Η καθημερινή ειδησεογραφία πλέον έχει εξελιχθεί σε ιατρικό ανακοινωθέν. Ακούμε συνεχώς για μέτρα προφύλαξης, αναπνευστικό, νοσοκομεία και ένα σωρό παρελκόμενα της πανδημίας. Ποιος να το περίμενε ότι η αγαπημένη μυρωδιά του καινούργιου μπορεί να μπει δίπλα τους ως επιζήμια για την υγεία;

Σύμφωνα με μελέτη, η «καινουργίλα» μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές στη λειτουργία του αναπνευστικού συστήματος, μυϊκούς πόνους και έντονες κεφαλαλγίες! Μάλιστα η μυρωδιά που αναδύει το εσωτερικό ενός ολοκαίνουργιου αυτοκίνητου χαρακτηρίζεται τοξική, εν πολλοίς γιατί αυτό είναι! Η σχεδόν εθιστική «ευωδία», που καταλαμβάνει τα ρινικά μας κύτταρα, προέρχεται από την εξάτμιση μορίων βαφής στα πλαστικά, τα ίδια τα πλαστικά, τις κόλλες που χρησιμοποιούνται, τις πολυουρεθάνες και τα διάφορα πρόσθετα. Κοινώς, μιλάμε για ένα χημικό κοκτέιλ. Το οποίο, όπως σημειώνεται, γίνεται ακόμα πιο έντονο όταν το σαλόνι είναι δερμάτινο.

Τα προβλήματα υγείας βέβαια προκύπτουν μετά από διαρκή και υπερβολική έκθεση σε αυτά, όμως αναφέρεται πως θα πρέπει να λαμβάνουμε κάποια απλά μέτρα όταν βρισκόμαστε σε μοντέλο με τις «ζελατίνες». Καταρχάς αντενδείκνυται η οδήγηση με κλειστά παράθυρα. Αν μιλάμε για χειμώνα, δεν χρησιμοποιούμε την ανακύκλωση και προσπαθούμε ει δυνατόν να δουλεύουμε με εισερχόμενο αέρα. Για το καλοκαίρι, καλό είναι να αφήνουμε ελαφρώς ανοιχτά τα παράθυρα όταν παρκάρουμε, ώστε να ανανεώνεται ο αέρας και να φεύγει η μυρωδιά.

Πηγή: autogreeknews.gr

Το «ΦΩΣ» στην πόρτα σας και στον υπολογιστή σας