Πότε έρχεται το νέο Audi A3 και με τι κινητήρες;

Περισσότερες λεπτομέρειες ανακοίνωσε η Audi για το νέο A3 Sportback, το οποίο στην τέταρτη γενιά του διακρίνεται για τον έντονο ψηφιακό χαρακτήρα.

Πότε έρχεται το νέο Audi A3 και με τι κινητήρες;

Περισσότερες λεπτομέρειες ανακοίνωσε η Audi για το νέο A3 Sportback, το οποίο στην τέταρτη γενιά του διακρίνεται για τον έντονο ψηφιακό χαρακτήρα, είναι πλήρως συνδεδεμένο και φέρει πολλές καινοτομίες από μεγαλύτερες κατηγορίες.

Εξωτερικά εκσυγχρονίστηκε και απέκτησε πιο δυναμική εμφάνιση ειδικά στο εμπρός άκρο, ενώ το μήκος του μεγάλωσε μόλις κατά 3 εκατοστά (4.343 χλστ.). Μπροστά κυριαρχούν η ευμεγέθης εξαγωνική κυψελωτή μάσκα, οι μεγάλες γωνιακές είσοδοι αέρα και τα έντονα αιχμηρά φωτιστικά σώματα. Ανάγλυφες είναι και οι πλευρικές του επιφάνειες, ενώ τον σχεδιασμό με τα τριγωνικά σχήματα ακολουθεί και το πίσω άκρο.

Εντυπωσιακή είναι και η εικόνα του εσωτερικού του νέου Audi A3, όπου οι ακριβείς οριζόντιες γραμμές και οι επιφάνειες με σαφή σχεδιασμό τονίζουν το πλάτος του. Επιπλέον, χρησιμοποιεί οικεία στοιχεία από τα μεγαλύτερα μοντέλα της μάρκας και είναι εξοπλισμένο με οθόνη αφής 10,1 ιντσών ως στάνταρ, καθώς και με ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών.

Το νέο A3 Sportback θα κυκλοφορήσει με τέσσερις εκδόσεις κινητήρων: 1.0 TFSI 110 PS, 1.5 TFSI 150 PS και 2.0 TDI με 116 PS και 150 PS. Η Audi εξηλεκτρίζει το μικρομεσαίο πεντάθυρο αυτοκίνητο: εκτός από τον 1.5 TFSI με ήπιο υβριδικό σύστημα 48 Volt, ο οποίος θα εισαχθεί σύντομα μετά την κυκλοφορία στην αγορά, η μάρκα θα επεκτείνει την προσφορά κατά τη διάρκεια του έτους προσθέτοντας ένα plug-in υβριδικό μοντέλο σε δύο παραλλαγές ισχύος. Περαιτέρω εκδόσεις κινητήρων TDI και TFSI θα προστεθούν στη συνέχεια, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με μονάδα μετάδοσης κίνησης quattro και μοντέλου με CNG (συμπιεσμένο φυσικό αέριο).

Όσον αφορά την υλοποίηση της ανάρτησης, το Audi βασίζεται σε έναν άξονα με γόνατα ΜακΦέρσον εμπρός. Τα μοντέλα με ισχύ 150 PS και άνω είναι εφοδιασμένα με πίσω ανάρτηση τεσσάρων συνδέσμων. Οι κινητήρες με ισχύ κάτω των 150 PS είναι εφοδιασμένοι με έναν ελαφρύ και συμπαγή ημιάκαμπτο άξονα. Τα ρουλεμάν κατασκευάζονται από αλουμίνιο.

Ακριβής πρόβλεψη για το λανσάρισμα του νέου Audi A3 Sportback στην Ελλάδα δεν είναι δυνατή αυτή τη στιγμή, υπολογίζεται με τα σημερινά δεδομένα προς το τέλος του καλοκαιριού – αρχές φθινοπώρου, με τις τιμές του νέου μοντέλου να ανακοινώνονται λίγο πριν.

Πηγή: autogreeknews.gr