Βραβείο για την VW από τον Euro NCAP!

Ο ανεξάρτητος οργανισμός Euro NCAP, απένειμε στην VW το βραβείο «Advanced», για το σύστημα «Local Hazard Warning».

Βραβείο για την VW από τον Euro NCAP!

Ο ανεξάρτητος οργανισμός Euro NCAP, απένειμε στην VW το βραβείο «Advanced», για το σύστημα «Local Hazard Warning».

Το συγκεκριμένο σύστημα εξοπλίζει το νέο VW Golf και προσφέρεται μάλιστα στη βασική έκδοση του νέου γερμανικού μικρομεσαίου.

Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε, πως ο Euro NCAP απονέμει βραβείο σε μια εταιρεία έπειτα από 6 χρόνια. Η συγκεκριμένη τεχνολογία είναι μέρος του βασικού εξοπλισμού του νέου Golf 8ης γενιάς. Αυτό το σύστημα επικοινωνίας car-to-x, πέρα από το Golf, εφαρμόζεται και στα νέα μοντέλα ID, που θα μας έρθουν στο άμεσο μέλλον. Τι κάνει τώρα το «Local Hazard Warning»; Επιτρέπει την επικοινωνία μεταξύ των αυτοκίνητων, με τις υποδομές των οδών, αλλά και με όσα οχήματα εκτάκτου ανάγκης ενσωματώνουν την εν λόγω τεχνολογία. Έτσι ο οδηγός τους θα μπορεί να ενημερωθεί άμεσα για κίνδυνο στο δρόμο! Το «Local Hazard Warning» κάνει χρήση της τεχνολογίας ITS-G5. Έτσι τα αυτοκίνητα που διαθέτουν το σύστημα, μεταδίδουν σήμα σε άλλα, σε περίπτωση βλάβης ή απότομης ακινητοποίησης, προειδοποιώντας για επικίνδυνες καταστάσεις στο δρόμο. Άλλωστε και σύμφωνα με τον Euro NCAP, ολοένα κι αυξάνονται οι κατασκευαστές που ερευνούν την προσθήκη της τεχνολογίας ITS-G5 και στα δικά τους μοντέλα. Με την πάροδο του χρόνου, οι οδηγοί θα μπορούσαν να λάβουν προειδοποίηση για μοτοσυκλέτες και τρακτέρ.

Όπως δήλωσε κι ο Michiel van Ratingen, γενικός γραμματέας του Euro NCAP, «Η νέα αυτή τεχνολογία είναι συναρπαστική. Έχει τη δυναμική να βοηθήσει τους χρήστες του δρόμου που ήταν μέχρι τώρα πιο δύσκολο να προστατευτούν, όπως οι μοτοσυκλετιστές. Βρίσκεται ήδη στον χάρτη του Euro NCAP αλλά η πλήρη αξιοποίηση του θα είναι δυνατή μόνο όταν περισσότερα οχήματα που κυκλοφορούν θα εξοπλίζονται με αυτή! Πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στην Volkswagen που έβαλαν αυτή την τεχνολογία στον στάνταρ εξοπλισμό μοντέλων με μεγάλο αριθμό πωλήσεων, όπως είναι το Golf».

Πηγή: autogreeknews.gr