Ξεπουλάει το Honda Civic Type R Limited Edition

Το ανανεωμένο Honda Civic Type R που παρουσιάστηκε στα τέλη Φεβρουαρίου, έκανε την εμφάνισή του σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις.

Ξεπουλάει το Honda Civic Type R Limited Edition

Το ανανεωμένο Honda Civic Type R που παρουσιάστηκε στα τέλη Φεβρουαρίου, έκανε την εμφάνισή του σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις. Πρόκειται για το «κλασικό» Type R GT, το λιγότερο εκκεντρικό Type R Sport Line και το περιορισμένης παραγωγής και πιο σκληροπυρηνικό Type R Limited Edition.

Το τελευταίο θα διατεθεί σε 100 μόνο οχήματα αποκλειστικά στην Ευρώπη, μεταξύ των οποίων τα 20 που προορίζονταν για την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου ήδη βρήκαν τους αγοραστές τους. Πολύ πιθανό είναι να έχουν πωληθεί και τα υπόλοιπα 80 Civic Type R Limited Edition, ή το πολύ να έχουν μείνει κάποια ελάχιστα.

Το κορυφαίο Civic Type R όλων των εποχών, είναι ελαφρύτερο κατά 47 κιλά από το GT, παρόλο που έχει διατηρήσει το πίσω κάθισμα. Εφοδιάζεται με σφυρήλατες ζάντες 20 ιντσών και ελαστικά Michelin Cup 2, ενώ και η ανάρτηση έχει διαφορετικές ρυθμίσεις. Επίσης, εξωτερικά διακρίνεται από το αποκλειστικό κίτρινο χρώμα Sunlight Yellow, σε συνδυασμό με μαύρο λογότυπο Civic στην πόρτα του χώρου αποσκευών και ίδιας απόχρωσης οροφή, καθρέπτες και εισαγωγή αέρα στο καπό.

Στο εσωτερικό του υπάρχουν κόκκινα μπάκετ καθίσματα και επενδύσεις Alcantara στα καθίσματα, τιμόνι και επιλογέα ταχυτήτων. Επιπλέον, κάθε Civic Type R Limited Edition φέρει αριθμημένη πλακέτα. Από τον εξοπλισμό αφαιρέθηκαν το σύστημα πολυμέσων και ο κλιματισμός (αυτό μάλλον θα είναι πρόβλημα) για εξοικονόμηση βάρους, ενώ μειώθηκαν και ηχομονωτικά υλικά.

Ο κινητήρας σε κάθε περίπτωση παρέμεινε ο 2.0 λτ. VTEC Turbo των 320 ίππων στις 6.500 σ.α.λ. και 400 Nm ροπής στις 2.500-4.500 σ.α.λ., ο οποίος εξασφαλίζει επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 5,7 δλ.

Πηγή: autogreeknews.gr