Προ των πυλών το νέο Hyundai Elantra (vid)

Το μεσαίο μοντέλο της Hyundai, το Elantra ή Lantra, ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή αυτοκίνητα στην ελληνική αγορά τη δεκαετία του 1990 μέχρι και προς τα τέλη της δεκαετίας του 2000.

Προ των πυλών το νέο Hyundai Elantra (vid)

Το μεσαίο μοντέλο της Hyundai, το Elantra ή Lantra, ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή αυτοκίνητα στην ελληνική αγορά τη δεκαετία του 1990 μέχρι και προς τα τέλη της δεκαετίας του 2000. Τελευταία φορά στα μέρη μας, το είδαμε σε αυτή τη μορφή

Στα τέλη του 2018 παρουσιάστηκε η ανανεωμένη εκδοχή της 6ης γενιάς, με το ακόλουθο παρουσιαστικό.

Προφανώς δεν τίθεται σύγκριση με το «δικό μας» Elantra, με την σχεδιαστική -και όχι μόνο- εξέλιξη του μεσαίου Hyundai να είναι πρόδηλη. Οι γραμμές του μοντέλου, ωστόσο, δεν έτυχαν ιδιαίτερα θετικής αποδοχής από το αγοραστικό κοινό, με τους Κορεάτες να ετοιμάζουν νέο facelift και να δίνουν στη δημοσιότητα ένα teaser video, αλλά και επίσημα σκίτσα από την τελική μορφή του μοντέλου.

Σε αυτή κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο η νέα σχεδιαστική τεχνοτροπία της Hyundai, με το όνομα Parametric Dynamics. Το νέο Elantra αντλεί επιρροές από το Sonata και διακρίνεται για την ιδιαίτερα δυναμική εμφάνιση, τη liftback μορφή, τη χαμηλή γραμμή της οροφής, τις έντονες ακμές στο προφίλ και τα εντελώς ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα εμπρός-πίσω.

Στο εσωτερικό συναντάμε μινιμαλιστική προσέγγιση, με την κεντρική οθόνη αφής να συγκεντρώνει το σύνολο του ελέγχου των λειτουργιών, αποδεσμεύοντας το ταμπλό από τους περισσότερους διακόπτες. Οι αεραγωγοί εκτείνονται σε όλο το πλάτος, χωρίζοντας νοητά το ταμπλό σε δυο μέρη, ενώ και ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός.

Για τους κινητήρες δεν υπάρχει ενημέρωση μέχρι στιγμής, όμως θεωρείται δεδομένο πως θα πρόκειται για μια ολοκληρωμένη γκάμα της σειράς SmartStream, δίχως να αποκλείεται plug-in υβριδική έκδοση. Το επίσημο ντεμπούτο είναι προγραμματισμένο για τις 17 του μηνός.

Πηγή: autogreeknews.gr