Έτσι θα είναι το νέο Audi RS 3!

Λίγες ημέρες μετά την επίσημη παρουσίαση της 4ης γενιάς Audi A3 και τις πρώτες -καμουφλαρισμένες- εικόνες του νέου S3, έρχονται οι ψηφιακές εικόνες του επερχόμενου RS 3 να μας ανοίξουν περαιτέρω την... όρεξη.

Έτσι θα είναι το νέο Audi RS 3!

Ο Tobias Büttner φαντάστηκε και υλοποίησε στον ηλεκτρονικό του υπολογιστή την επερχόμενη, κορυφαία έκδοση του μικρομεσαίου Audi. Οι προφυλακτήρες και οι ζάντες ταυτίζονται με τα ανάλογα των RS 4 και RS 5, δημιουργώντας ένα εξόχως δυναμικό σχήμα. Το οποίο, σύμφωνα με όσα συζητούνται στο Ίνγκολσταντ, θα διαθέτει την ανάλογη παρουσία στα μηχανικά μέρη.

Όπως σε κάθε RS 3 από την εποχή που παρουσιάστηκε το πρώτο, την κίνηση θα αναλάβει ο 2.5άρης πεντακύλινδρος τούρμπο TFSI, σε συνδυασμό με το σύστημα τετρακίνησης quattro και το 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG.

Επειδή ο ανταγωνισμός, όμως, έχει αγριέψει για τα καλά, η Audi θα αναβαθμίσει σημαντικά την απόδοση και τις επιδόσεις του mega hatch της. Αυτή τη στιγμή, η Mercedes-AMG A45 S αποδίδει 421 ίππους. Το επόμενο Ford Focus RS φημολογείται ότι θα έχει πάνω από 400 ίππους, ενώ και η BMW ετοιμάζει έκδοση της Σειράς 1 με τετρακίνηση και 400+ άλογα.

Το νέο RS 3 ακούγεται έντονα πως θα ξεκινά από τα 420 άλογα (400 το σημερινό), ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει έκδοση Performance με 450 ίππους. Αναλόγως και οι επιδόσεις, θα είναι βελτιωμένες σε σχέση με σήμερα, που τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 4,1 δλ. Περισσότερα, εντός του τρέχοντος έτους.

Πηγή: autogreeknews.gr