Άνοιξαν οι παραγγελίες για το Toyota GR Yaris

Οι παραγγελίες για το κορυφαίο Yaris άνοιξαν, με την Toyota να δέχεται προκαταβολές για το μοντέλο που αναβιώνει το πνεύμα της Celica GT-Four.

Άνοιξαν οι παραγγελίες για το Toyota GR Yaris

To αποκλειστικά τρίθυρο και τουμπανιασμένο από κάθε άποψη ιαπωνικό σουπερμίνι, διαθέτει έναν ολοκαίνουργιο τρικύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1.6 λίτρων, με απόδοση 261 ίππων (που στην Ιαπωνία γίνονται 272) και 360 Nm ροπής. Η ισχύς μεταδίδεται στους τέσσερις τροχούς, μέσω κλασικού 6τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου και ηλεκτρονικά ελεγχόμενου συστήματος τετρακίνησης GR-FOUR. Τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε λιγότερο από 5,5 δλ. και η τελική περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 230 χλμ./ώρα.

Στο εσωτερικό συναντάμε μπάκετ καθίσματα, νέο πίνακα οργάνων, έναν χορταστικό λεβιέ ταχυτήτων, αλουμινένια πεντάλ, καινούργιο τιμόνι και σήματα «GR», που βάζουν διαρκώς τον οδηγό στην «πρίζα».

Στη Γερμανία, το GR Yaris ξεκινά από τις 33.200 ευρώ και στην Αγγλία από 34.375 (29.995 λίρες). Προαιρετικά διατίθενται τα πακέτα Circuit και Convenience. Για το δεύτερο δεν υπάρχουν προς το παρόν λεπτομέρειες, όμως το Circuit Pack περιλαμβάνει τις 18άρες ζάντες και τα ελαστικά Michelin Pilot Sport 4S σε διάσταση 225/40, Torsen διαφορικό πίσω και πιο σφιχτή ρύθμιση στην ανάρτηση. Οι ανωτέρω τιμές, δε, αφορούν το κλασικό λευκό χρώμα που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε το αυτοκίνητο. Για το Emotional Red και τον Total Black συνδυασμό, θα πρέπει να πληρώσετε παραπάνω. Δείτε και πόσο κοστολογείται στην Ιαπωνία.

Το ερώτημα που εγείρεται τώρα, είναι ένα: το αγοράζατε;

Πηγή: autogreeknews.gr