Ποιο είναι το ασφαλέστερο μικρό SUV;

Οι επιλογές που έχει να κάνει ο αγοραστής ενός νέου μικρού SUV μοντέλου είναι πλέον πάρα πολλές και ο ανταγωνισμός εμφανίζεται πολύ δυνατός σε κάθε επίπεδο.

Ποιο είναι το ασφαλέστερο μικρό SUV;

Οι επιλογές που έχει να κάνει ο αγοραστής ενός νέου μικρού SUV μοντέλου είναι πλέον πάρα πολλές και ο ανταγωνισμός εμφανίζεται πολύ δυνατός σε κάθε επίπεδο. Ωστόσο, υπάρχουν και μοντέλα που ξεχωρίζουν σε σημαντικούς τομείς, όπως είναι αυτός της ασφαλείας.

Ποιο είναι λοιπόν το μικρό SUV με το υψηλότερο ποσοστό ασφαλείας στους ενήλικους επιβάτες του; Η απάντηση είναι το VW T-Cross, σύμφωνα πάντα με την αξιολόγηση του Euro NCAP.

Στις δοκιμές του εν λόγω ανεξάρτητου και έγκυρου οργανισμού, το T-Cross έχει αξιολογηθεί με 5 αστέρια. Στην προστασία των ενήλικων επιβατών έχει βαθμολογηθεί με 97%, ενώ και στις υπόλοιπες δοκιμασίες, όπως είναι η ασφάλεια των ενηλίκων, παιδιών, πεζών και των επικουρικών συστημάτων ασφαλείας, το T-Cross έχει συγκεντρώσει υψηλά ποσοστά.

Το στιβαρό και σωστά σχεδιασμένο πλαίσιό του, όπως επίσης και όλα τα επιμέρους τμήματα του αμαξώματός του, προστατεύουν αποτελεσματικά τους επιβάτες του σε μια σύγκρουση. Σε αντίστοιχες πραγματικές μετωπικές και πλευρικές συγκρούσεις, οι φιλοξενούμενοι του T-Cross δεν θα τραυματίζονταν και θα έβγαιναν από το αυτοκίνητο σώοι και αβλαβείς.

Την κορυφαία ασφάλεια του T-Cross ενισχύουν και τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, που αποτρέπουν η μειώνουν τις επιπτώσεις μιας πρόσκρουσης με άλλο όχημα, ή ακόμη με πεζό και ποδηλάτη. Στο βασικό του εξοπλισμό περιλαμβάνονται το σύστημα παρακολούθησης περιβάλλοντος χώρου (Front Assist) με λειτουργία αναγνώρισης πεζών και ποδηλάτων με αυτόνομη πέδηση, η προειδοποίηση ακούσιας αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας (Lane Assist) και ο αισθητήρας τυφλού σημείου (Blind Spot Sensor).

Παρακολουθείστε και το βίντεο από τα τεστ ασφαλείας του Euro NCAP στο VW T-Cross:

Πηγή: autogreeknews.gr