Νέο CUPRA Leon έως 310 ίππους και Plug-in hybrid

Το νέο CUPRA Leon αποκαλύφθηκε και φέρνει νέα δεδομένα στην ιστορία του Leon.

Νέο CUPRA Leon έως 310 ίππους και Plug-in hybrid

Το νέο CUPRA Leon αποκαλύφθηκε πριν από λίγη ώρα και φέρνει νέα δεδομένα στην ιστορία του Leon, αφού για πρώτη φορά εφοδιάζεται με plug-in hybrid σύστημα και διατίθεται εξ αρχής με τρεις διαφορετικές αποδόσεις. Συγκεκριμένα η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει 245, 300 και 310 ίππους, ενώ τα αμαξώματα είναι το 5θυρο και το Sportstourer (στέισον βάγκον).

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από την έκδοση eHybrid. Αυτή συνδυάζει ένα κινητήρα 1.4 TSI ισχύος 150 ίππων και 250 Nm ροπής, ένα ηλεκτροκινητήρα 115 ίππων και μια μπαταρία ιόντων λιθίου 13 kWh. Η συνδυαστική απόδοση φτάνει τους 245 ίππους και τα 400 Nm ροπής. Το CUPRA Leon eHybrid μπορεί να διανύει έως 60 χιλιόμετρα με μόνο τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας (π.χ. στην πόλη), ενώ η μπαταρία φορτίζει σε 6 ώρες σε οικιακή πρίζα 230V ή σε 3,5 ώρες σε Wallbox. Οι εκπομπές CO2 βρίσκονται κάτω από τα 50 γρ./χλμ., ωστόσο προς το παρόν δεν ανακοινώνονται επιδόσεις ή κατανάλωση.

Ο βασικός 2.0 TSI κινητήρας αποδίδει 245 ίππους και 270 Nm ροπής, ο αμέσως πιο δυνατός 2.0 TSI έχει ισχύ 300 ίππους και 400 Nm ροπής και ο κορυφαίος 2.0 TSI διατίθεται αποκλειστικά στο Sportstourer με 4Drive και φτάνει τους 310 ίππους και τα 400 Nm ροπής. To ισχυρότερο CUPRA Leon Sportstourer επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 5 δλ. και η τελική του ταχύτητα σταματά ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα. Όλα τα μηχανικά σύνολα συνεργάζονται με DSG κιβώτιο ταχυτήτων, ενώ ο λεβιές ταχυτήτων είναι τεχνολογίας shift-by-wire. Φυσικά, υπάρχουν και paddles στο τιμόνι για περισσότερη αμεσότητα από τον οδηγό.

Εξωτερικά το νέο CUPRA Leon εμφανίζει αρκετά επιθετική εμφάνιση χωρίς ακρότητες, ενώ διαθέτει αρκετά ξεχωριστά στοιχεία που τονίζουν τον σπορ χαρακτήρα του. Ορισμένα από αυτά αφορούν οι λεπτομέρειες σε μπρονζέ απόχρωση, όπως είναι στα σήματα, στις ζάντες των 18 ή 19 ιντσών και στις απολήξεις της εξάτμισης.

Αντίστοιχου χρώματος διακοσμητικά συναντώνται και στο εσωτερικό με τα μπακετ καθίσματα και το σπορ τιμόνι. Σε αυτό φιλοξενούνται τα μπουτόν για το enigne start και το CUPRA mode, με τις επιλογές Comfort, Sport, CUPRA και Individual.

Το 5θυρο CUPRA Leon έχει μήκος 4.368 χλστ., πλάτος 1.800 χλστ., ύψος 1.456 χλστ. και μεταξόνιο 2.685 χλστ. Το Sportstourer είναι κυρίως πιο μακρύ στα 4.642 χλστ. Συγκριτικά με το νέο SEAT Leon, το πιο σπορ CUPRA Leon είναι χαμηλότερο κατά 25 χλστ. εμπρός και 20 χλστ. πίσω.

Απαραίτητες αλλαγές έχουν γίνει στο στήσιμο των αναρτήσεων με τα γόνατα ΜακΦέρσον εμπρός και τους πολλαπλούς συνδέσμους πίσω, στη ρύθμιση του τιμονιού και στα φρένα με την τοποθέτηση του συστήματος πέδησης της Brembo. Επιπλέον, μέσω του Adaptive Chassis Control (DCC) αλλάζει το setup του αυτοκινήτου, ανάλογα τις ορέξεις του οδηγού. Το πιο δυνατό Sportstourer εφοδιάζεται με τετρακίνηση 4Drive, με ένα τελευταίας γενιάς ηλεκτρο-υδραυλικό πολύδισκο συμπλέκτη στον πίσω άξονα.

Πηγή: autogreeknews.gr