Πρώτη εμφάνιση του νέου VW Golf GTD

Η Volkswagen θα γιορτάσει την παγκόσμια πρεμιέρα του νέου σπορ ντίζελ Golf GTD στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Πρώτη εμφάνιση του νέου VW Golf GTD

Η Volkswagen θα γιορτάσει την παγκόσμια πρεμιέρα του νέου σπορ ντίζελ Golf GTD στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, από τις 5 έως τις 15 Μαρτίου. Προς το παρόν η VW ανακοίνωσε κάποια λίγα στοιχεία, ενώ δημοσίευσε και την πρώτη εικόνα.

Όπως βλέπουμε, το νέο VW Golf GTD θα έχει ένα αρκετά επιθετικό εμπρός άκρο. Βασικά στοιχεία αποτελούν τα LED φωτιστικά σώματα, τα οποία φαίνεται ότι ενώνονται με το οριζόντιο φως LED που υπάρχει στην πολύ λεπτή μάσκα. Στον προφυλακτήρα κυριαρχεί ο πολύ μεγάλος αεραγωγός με το σχήμα των κυψελών και τα LED στα άκρα.

Μεταξύ των τεχνολογικών highlihts είναι ο πιο δυνατός και -χάρη στο σύστημα twin dosing– καθαρός turbo diesel injection (TDI) κινητήρας που έχει ποτέ τοποθετηθεί σε Golf. Θα συνδυάζει τις δυναμικές επιδόσεις με τη χαμηλή κατανάλωση και τους πολύ μειωμένους ρύπους. Το 4κύλινδρο μοτέρ θα παίρνει μπρος μέσω ενός παλμικού μπουτόν στο πλήρως ψηφιοποιημένο ταμπλό.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, το νέο VW Golf GTD με τον 2.0 λτ. TDI θα αποδίδει 200 ίππους, έναντι 184 ίππους του υπάρχοντος μοντέλου.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το πρώτο VW Golf GTD Mk1 παρουσιάστηκε το 1982 και εφοδιαζόταν με 1.6 λτ. turbo κινητήρα, ισχύος 68 ίππων και 130 Nm ροπής.

Πηγή: autogreeknews.gr